• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Manisa'da depremin yaraları sarılıyor

Yeniakit Publisher
2017-05-30 16:02:11 -
Manisa'da depremin yaraları sarılıyor

Manisa'da 27 Mayıs'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar, geçici olarak yerleştirildikleri çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

Gölmarmara Kaykamı Zeyit Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Mayıs'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin en çok hasara yol açtığı Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli ve çevresinde 157 evde hasar oluştuğunu, geçici hasar tespitinin AFAD tarafından tamamlandığını belirtti.

Köydeki tüm evleri gezdiklerini ve kalınamayacak evleri belirlediklerini dile getiren Şener, 115 çadır kurduklarını, yeni çadır taleplerinin de karşılanacağını söyledi.

Vatandaşlara Kızılay aracılığıyla kumanya dağıttıklarını ifade eden Şener, "İhtiyaç sahiplerine dün itibarıyla acil ihtiyaçlarını görmesi için sosyal yardımlaşma vakfımızdan nakit yardım aktardık. Ayrıca gıda paketi veriyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından acil yardım talebimiz de oldu." diye konuştu.

Artçı depremlerin devam ettiğini, insanların dayanışma içerisinde olduğunu, devletin yaraları sarmak için bölgede bulunduğunu ifade eden Şener, ağır ve hafif hasarlı evlerin belirleneceğini, vatandaşların talebi doğrultusunda konut yenileme ya da konut inşası kararlarının verileceğini vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diyanet İşleri Başkanlığından bir ekibin camide inceleme yaptığını kaydeden Kaymakam Şener, "Sayın belediye başkanımız bir yer verdi, en kısa sürede camiyi dikeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23