• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maliye sahaya iniyor

Yeniakit Publisher
2014-08-25 08:07:00 - 2014-08-24 23:12:43
Maliye sahaya iniyor

22 ilde yapılan toplantılar sonucunda tebliğlerdeki eksik noktaların mükelleflerin isteği doğrultusunda düzeltildiğinin altını çizen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sahadaki ilk çalışma tamamlandı. KDV Tebliği mükellefin görüşü ile yeniden revize edildi. Bundan sonra yapılacak mevzuat değişiklikleri direkt olarak karşılıklı müzakereler sonucunda düzenlenecek” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bürokratların artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü doğrudan alacağını belirterek, “Bundan sonra mükellefin ayağına giden bir Maliye Bakanlığı olacak” dedi.

Bakanlık, geçtiğimiz aylarda uzun bir çalışmanın neticesinde 120’nin üzerindeki tebliği bir araya toplayarak, tek bir tebliğ altında birleştirmişti. 1 Mayıs’ta yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama Tebliği’ne ilişkin Bakan Şimşek, mevzuattaki dağınıklığın giderilmesi, ihtilaf konusu alanların netleştirilmesi, iade süreçlerinin hızlandırılması ve haksız iadelerin önlenmesine yönelik önemli bir uygulamayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

TALİMAT BAKANDAN

Söz konusu tebliğin uygulamaya geçmesiyle, konunun muhataplarının bazı noktalarda düzenleme yapılması isteği gündeme geldi. Bu istekleri dikkate alan Şimşek, bürokratlarına, sahaya inme talimatı verdi. Bakan Şimşek ayrıca, bundan sonra yapılacak tebliğ değişikliklerinin mutlaka, konunun ilgilileriyle geniş toplantılar yapılarak hazırlanmasını istedi. Maliye bürokratları, bunun ilk uygulamasını, KDV Genel Uygulama Tebliği’nde yapılacak değişiklik için gerçekleştirdi.

HALKIN AYAĞINA GİDECEĞİZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlıkta sürekli bir zihniyet devrimi oluşturma gayretinde olduklarını söyledi. Şimşek, “Şimdi Bakanlıkta yeni bir uygulamayı daha başlatıyoruz. Bürokratlarımız artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü alacak. Bundan sonra mükellefin ayağına giden bir Maliye Bakanlığı olacak. Böylece mükelleflerimizi yormayacağız. Mükelleflerimiz, Ankara’ya gelip bürokrata ulaşma gayretiyle zamanını harcamayacak. Mevzuat değişikliklerini bundan sonra yerinde ve çözüm odaklı bir çalışma ile yapacağız. Bu anlayışın ilk uygulaması da KDV Genel Uygulama Tebliği’nde yapılacak değişiklik de gerçekleştirildi. Bürokratlarımızın 22 ilde yaptığı seminer ve toplantılar sonucunda tebliğdeki eksik noktalar, mükelleflerimizin isteği doğrultusunda yeniden düzenlendi” dedi.

HER GÖRÜŞE AÇIĞIZ

Yapılan bu çalışmalar sonucunda oluşturulan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı’nın, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlandığını da anlatan Şimşek, amaçlarının ulaşamadıkları mükelleflerden de görüşlerini almak olduğunu söyledi. Şimşek, söz konusu taslak hakkında herkesten görüşlerini beklediklerini kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23