• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malezya ile STA anlaşması tamam

Yeniakit Publisher
2014-04-18 09:07:00 - 2014-04-18 00:06:09
Malezya ile STA anlaşması tamam

Türkiye ve Malezya’nın bulundukları coğrafyalarda önemli birer kapı durumunda olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bu iki kapı hem Malezya hem Türk iş dünyası için eşsiz fırsatlar sunacaktır” dedi.

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye-Malezya Serbest Ticaret Anlaşmasını (STA) imzalayacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu iki kapı ülkenin birbiriyle daha yoğun iş yapması kazan kazan sonuçlarını oluşturacaktır ve hem Malezya hem Türk iş dünyası için de eşsiz fırsatlar sunacaktır” dedi.

Babacan, Türkiye’ye gelen Malezya Başbakanı Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak ve beraberindeki heyetle TOBB’da düzenlenen çalışma yemeğine katıldı. Buradaki konuşmasına, düşen Malezya uçağındakilere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Babacan, enkaz arama çalışmalarının çok yakın zamanda neticeye ulaşmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Türkiye ve Malezya’nın ekonomik büyümede yükselen ülkeler arasında bulunduğunu ifade eden Babacan, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların ilerlemesi için çok önemli bir altyapı oluşturacağını söyledi.

İŞ DÜNYASI HEDEFİ TUTTURMALI

Malezya Başbakanı Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 5 yıl için 5 milyar dolarlık iddialı bir hedef ortaya koyduklarını ve şimdi iş dünyasının buna cevap vermesi gerektiğini belirterek, “Önümüzdeki yıl 1,1 milyar dolarlık yatırımla 20 hastaneyi işletiyor olacağız. Bununla birlikte İstanbul’un ikinci havalimanını da işleteceğiz. Gelecekte daha yakın çalışalım ve bu potansiyeli gerçeğe dönüştürelim” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Malezya’nın Asya Pasifik ülkeleri arasında çok önemli bir yeri vardır. Türkiye ise Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlamaktadır. Yarınları bugünden planlamak lazım. Avantajlarımızı ekonomik işbirliğimizin temeli haline getirelim” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23