• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmut Tanal'ın çirkin icraatları

Yeniakit Publisher
2015-08-29 10:40:00 - 2015-08-29 11:06:08
Mahmut Tanal'ın çirkin icraatları

Daha önce onlarca çirkinliğe imza atan ve son olarak Sümeyye Erdoğan’a yönelik ahlaksız iftiraları başlatan CHP’li Mahmut Tanal, milletvekilinden çok tetikçi gibi davranıyor. Eylemlerde başı çeken ve polise saldıran Tanal, TOMA’ya tırmanarak provokatörlükte sınır tanımıyor. Paralel yapıya destek veren Tanal, Öcalan posterinin altında yürümekten de çekinmiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a karşı ahlaksızca saldırıların başlamasına neden olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, provokatörlükte başı çekiyor. Bugüne kadar izinsiz birçok eylemde ön saflarda yer alan, TOMA'lara tırmanarak polisin işini yapmasını engelleyen Tanal'ın yaptıkları bununla da sınırlı değil. Paralel yapıya destek vermekten de çekinmeyen Tanal, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Bank Asya'ya el koymasının ardından tepki olsun diye Bank Asya'ya para yatırdı. Paralel yapıya yakın isimlerle birlikte bankaya para yatıran Tanal, CHP'den büyük tepki aldı ama bütün uyarılara rağmen paralel yapıyla dirsek temasını kesmedi.

ADLİYEDE ŞOV YAPTI

Tanal, İstanbul'da yapılan paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan polis müdürlerini de yalnız bırakmadı. Hakan Şükür, İdris Bal ve İdris Naim Şahin gibi eski bağımsız milletvekilleri ile Çağlayan Adliyesi'ne giden Tanal, şov yaptı. Tanal, paralel operasyonlarda tutuklanan isimleri de cezaevinde ziyaret etti. Tanal, twitter hesabından polisin 1 Mayıs 2014'te eylemcilere karşı gerçek mermi kullandığını iddia etti. Oysa fotoğraflardaki mermilerin kullanılmamış olduğu ortaya çıktı. Tanal, izinsiz birçok gösteri ve eylemde de ön safta yer aldı. Provokatif kimliğiyle tanınan Tanal, eylemlerde polis barikatlarını aşarak saldırganlaştı.

TOMA'YA TIRMANDI

CHP'li Tanal, İstanbul'da düzenlenen LGBTİ Onur Haftası kapsamında 'Onur Yürüşü'ne katıldı. LGBTİ'lilere destek için ön saflarda yerini alan Tanal, polis müdahalesine tepki gösterdi. TOMA aracının önüne gelen Tanal, polis müdürüyle tartıştı. Tanal, polis müdürünün ikna çabalarına rağmen bir türlü aracın önünden ayrılmadı. Aracın hareket ettiğini gören CHP'li vekil, bir anda TOMA'nın üzerine çıkarak ilginç bir şova imza attı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KADIN POLİSE SAYGISIZLIK

Kameralar önünde şov yapmayı alışkanlık haline getiren Tanal, Validebağ korusunun yanına yapılmak istenen cami inşaatına girmek isteyince kendisini içeri almayan kadın polisle tartışmaya başladı. İçeri girmek için kadın polisin üzerine yürüyen Tanal, bir elini demir bariyere koyarak polisi sıkıştırdı.

SİYASİ AYIPTAN KURTULSUN

AK Partili Muhsin Kızılkaya, Mahmut Tanal'ın ortaya attığı ahlaksızlığa tepki gösterdi. Kızılkaya, Tanal'ın danışmanını görevden alarak vebalden kurtulamayacağını belirterek, “Burada fatura gariban danışmana kesilmiştir. Asıl istifa etmesi gereken Tanal'dır” dedi. Tanal'ı yaptıklarından dolayı derhal özür dilemeye davet eden Kızılkaya, siyasi hesaplaşmaların aileler üzerinden yapılmasının son derece ahlaksızca bir tavır olduğunu ifade etti. Siyasetin böyle ayıplardan kurtulması gerektiğini ifade eden Kızılkaya, ''Eğer sayın Tanal Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden bir tartışma başlatmak istiyorsa bunu demokratik ölçülerde yürütebilir. Ailelerin işin içine karıştırılması tam anlamıyla bir acizliktir" dedi. Kızılkaya, Tanal'ın twitter hesabını danışmanına 


Tanal, DAEŞ'e biat eden Lazika İslam Emirliği adlı örgütün liderinin Sümeyye Erdoğan'a evlenme teklifi ettiğini belirterek İçişleri Bakanlığı'na verdiği soru önergesiyle bu örgütün araştırılmasını istemişti. Önergede, “Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklif etmesi ise bu grupların AK Parti'ye kendilerini ne kadar yakın hissettiklerini açıkça gösteriyor” diyen Tanal, Erdoğan'a
karşı çirkin saldırıların başlatılmasına neden olmuştu.
CHP özür dilemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın mahremiyetine yapılan çirkin saldırıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, “Bu saldırı sadece Sümeyye Erdoğan'ı, kadınları ve aile kurumunu değil, devletin başını, itibarını ve güvenliğini hedef almıştır. İşte bu yüzden CHP derhal özür dilemelidir” dedi.

PDY'DEN DESTEK

Gönül, CHP'nin, iktidara geldiği günden bu yana ülkede ve bölgede barış ve huzurun tesisine yönelik gece gündüz çırpınan siyasi hareketin lideri ve ekibini acımasızca bir terör örgütünün destekçisi gibi göstermeye çalıştığını vurgulayarak bunu yaparken de Paralel Devlet Yapılanması'nın da desteğini CHP'den esirgemediğini belirtti.

LANETLİYORUZ

Genç MÜSİAD, Erdoğan'a yönelik iddiayı ahlaksızlık, kişiliğe saldırı ve itibarsızlaştırma girişimleri olarak niteleyerek, lanetledi. Genç MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, kadına verilen değere vurgu yapılarak, şu ifadeler kullanıldı: “Terbiyesizlik sınırları yeniden tanımlanmış grupların Sümeyye Erdoğan üzerinden yürüttüğü ahlaksızlık, kişiliğe saldırı ve itibarsızlaştırma girişimlerinin tümünü kınıyor, lanetliyoruz.”

 

(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23