• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmud Abbas’a ültimatom iddiasına cevap geldi

Yeniakit Publisher
2017-11-15 08:08:00 -
Mahmud Abbas’a ültimatom iddiasına cevap geldi

Suudi Arabistan Yemen ve Lübnan’dan sonra Filistin’i de krize sürüklüyor. Abbas'a yapılan baskıyla ilgili Filistinli yetkililerden açıklama geldi.

Suudi Arabistan Yemen ve Lübnan’dan sonra Filistin’i de kıskacına aldı. Veliaht Prens Selman’ın, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas’a “ABD’nin hazırladığı Ortadoğu barış planını kabul et ya da istifanı ver” baskısı yaptığı öne sürüldü. İngiliz The Times gazetesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 7 Kasım’da Riyad’ı ziyareti sırasında, ABD barış planının dayatıldığını yazdı. Mahmud Abbas’tan bir hafta önce de Jared Kushner Riyad’a gizli bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Prens Selman’la gece geç saatlere kadar Ortadoğu’ya yönelik yeni stratejileri üzerinde çalışmışlardı.

İSRAİL TALEPLERİ DAYATILDI

Trump yönetimi, barış planı adı altında işgal edilmiş bölgelerdeki yerleşim yerleriyle ilgili olarak İsrail taleplerinin büyük bir kısmının kabul edilmesini istiyor. Haberde görüşüne yer verilen üst düzey bir İsrailli yetkili ise, “Öyle görünüyor ki plan konusunda işi ciddiye almaya başladılar” ifadesini kullanıyor. Kushner, Trump’ın baş müzakerecisi Jason Greenblatt, ulusal güvenlik danışman yardımcısı Dina Powell ve ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman’ın bir süredir Ortadoğu mesaisi yaptığı biliniyor. Filistin yönetiminden bir açıklamada ise Mahmud Abbas’a yönelik Suudi Arabistan'dan herhangi bir baskının gelmediği savunularak, iddialar reddedildi. Filistinli yetkililer, Abbas’ın Riyad’daki görüşmelerinin son derece olumlu bir ortamda geçtiğini belirttiler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23