• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahlepli pilav tarifi

Yeniakit Publisher
2017-06-02 17:14:00 -
Mahlepli pilav tarifi

Mahlepli pilav nasıl yapılır?

Malzemeler

- 3 patlıcan

- 1 kg kuşbaşı kuzu eti

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 2 soğan
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 su bardağı haşlanmış nohut

- 2 domates

- Yarım kg pirinç

- 20 g mahlep

- Yeteri kadar sıcak su

- Tuz

- Karabiber

- Yenibahar

Kızartmak için

- Ayçiçek yağı

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletip, süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Eti zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip domates salçası ile 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine haşlanmış nohutu yayın ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Kızarttığınız patlıcanları dizin ve tuz, karabiber, yenibahar serpin. Pirinci mahlep ile yıkayıp süzüp patlıcanların üzerine ekleyin. Üzerine sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirin. Yanında limonata ile sıcak servis yapın.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23