• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülkeden bu fotoğraf için ilginç açıklama

Yeniakit Publisher
2018-02-15 22:35:00 - 2018-09-14 19:26:30
O ülkeden bu fotoğraf için ilginç açıklama

Ortadoğu turu kapsamında resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah saatlerinde Lübnan'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, başkent Beyrut'ta soğuk karşılandığı iddia edildi. Konuyla ilgili Lübnan'dan açıklama geldi.

Ortadoğu turu kapsamında resmi temaslarda bulunmak üzere bu sabah Lübnan'a giden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, başkent Beyrut'ta soğuk karşılandığı iddia edildi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşmek için Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın, bekleme salonunda bir süre tek başına bekletilmesi, "Tillerson, Lübnan'da soğuk karşılandı" şeklinde yorumlara neden oldu.

SU BİLE VERMEDİLER, KÜÇÜK KOLTUĞA OTURTUP BEKLETTİLER

Cumhurbaşkanı Avn'a daha büyük bir koltuk verilmesi, Avn için içme suyu varken Tillerson için içme suyunun bulunmaması ve görüşmenin yapıldığı yerde yalnızca Lübnan bayrağının bulunması "soğuk karşılama" iddialarını güçlendirdi.

Yerel ve uluslararası basın ile sosyal medyada, Tillerson'ın tek başına beklediği fotoğrafı ve görüntüsü yayınlanarak, soğuk karşılandığı konusunda yorumlar yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

LÜBNAN'DAN AÇIKLAMA: SOĞUK KARŞILAMADIK, DOSTANE BİR GÖRÜŞME OLDU

Lübnan Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, karşılama protokolünde herhangi bir kusur ya da soğuk karşılamanın olmadığı ve görüşmenin dostane bir ortamda gerçekleştiği ifade edildi.

"TİLLERSON, SICAK KARŞILADIĞIMIZ İÇİN TEŞEKKÜR BİLE ETTİ"

Açıklamada, Tillerson'ın konuşmasında, sıcak karşılama ve samimiyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a teşekkür ettiği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Lübnan ziyareti kapsamında, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ve ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Türkiye'ye gitmek üzere Lübnan'dan ayrılmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23