• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lozan'ın imzalandığı otelde kritik toplantı

Yeniakit Publisher
2016-10-14 11:23:00 - 2016-10-14 11:32:58
Lozan'ın imzalandığı otelde kritik toplantı

1923'te Türkiye'nin sınırlarını çizen Lozan Antlaşması'nın imzalandığı otelde Türkiye'nin de aralarında olduğu 4 ülke Suriye için toplanıyor.

1923'te Türkiye'nin sınırlarını çizen Lozan Antlaşması'nın imzalandığı otelde Türkiye'nin de aralarında olduğu 4 ülke Suriye için toplanıyor.

Rusya, ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın katılacağı kritik Suriye zirvesi yarın Lozan Anlaşması'nın imzalandığı Beau-Rivage Palace Oteli'nde gerçekleşecek.

İSVİÇRE, TARAFSIZLIĞI NEDENİYLE TERCİH EDİLİYOR

Avrupa'nın göbeğinde yer alsa da AB dışında olmayı tercih eden, NATO üyesi olmayan ve BM Cenevre Ofisi'ne ev sahipliği yapmasına rağmen BM'ye bile 2002 yılında 190. üye olarak katılan, tüm bu sebeplerle tarafsızlığıyla tanınan İsviçre, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden Lozan Antlaşması'na, İran ile nükleer müzakerelerinden Suriye görüşmelerine kadar birçok diplomatik görüşmede tercih edilmeyi sürdürüyor.Lozan'ın imzalandığı otelde Suriye toplantısı yapılacak

TOPLANTIYA İRAN VE KATAR'IN KATILIMI HENÜZ NETLEŞMEDİ

Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Katar dışişleri bakanları, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın davet edildiği toplantıya, Katar ve İran'ın katılımı henüz netleşmedi.

TOPLANTIDA TÜRKİYE'Yİ ÇAVUŞOĞLU TEMSİL EDECEK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye'de çatışan tarafların ateşkese uyması için gerekli çalışmanın yürütülmesi ve krizin siyasi çözümünün yeniden başlatılması için ön koşulların oluşturulması hedeflenen toplantıda, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

ABD, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Lozan'da, Suriye'deki şiddetin azaltılması ve insani yardımların ulaştırılması dahil "önemli müttefiklerle" çok taraflı görüşeceği duyururken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu toplantıyla geçen ay askıya alınan Rusya-ABD anlaşmasında yer alan prensipler temelinde bir diyaloğun başlatılmasını ümit ettiğini belirtmişti.

ABD VE RUSYA ARASINDA İKİLİ GÖRÜŞME BEKLENMİYOR

Washington yönetimi, Suriye konusunda Rusya ile sürdürdüğü ikili müzakereleri, ay başında yaşadığı anlaşmazlıklar sebebiyle tek taraflı olarak askıya almıştı. Altı ülkenin katılımıyla yapılacak Lozan'daki toplantının, ABD ve Rusya arasında Suriye konusundaki ikili görüşmelerin tekrar başlaması anlamına gelmediği ifade edilmişti. Bu nedenle, Kerry ile Lavrov'un Lozan'da ikili bir görüşme yapması beklenmiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23