• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lazer projeksiyonlu telefonlar geliyor!

Yeniakit Publisher
2015-05-28 19:50:00 -
Lazer projeksiyonlu telefonlar geliyor!

Dünyanın ilk lazer projeksiyonlu akıllı telefonunu tanıtan Lenovo, adeta 'gelecek kapımızda' mesajı verdi. Bu projeksiyonu diğerlerinden ayıran özelliği, görüntüyü 'her yüzeye' yansıtabilmesi ve dahası el hareketleriyle senkronize biçimde çalışması.

Bilgisayar üreticisi olan Lenovo'nun teknolojinin giderek mobilleşmesine binaen son bir kaç yıldır akıllı telefonlara verdiği önemi giderek arttırdığını biliyoruz. Bu yolda Motorola'yı şemsiyesi altına alan Lenovo'nun son girişimi ise tek kelimeyle dudak uçuklatan cinsten.

Lenovo Tech World etkinliği dahilinde dünyanın ilk lazer projeksiyonlu akıllı telefonunu tanıtan Lenovo, adeta 'gelecek kapımızda' mesajı verdi. Smart Cast ismini taşıyan bu telefon kendisini tüm türdeşlerinden ayıran öyle bir özelliğe sahip ki kullanım senaryoları adeta sınırsız.

Takip edenlerin bileceği üzere, projeksiyon telefonlar çok da yabancı olduğumuz bir şey değil. Samsung'un geçtiğimiz yıllarda satışa sunduğu Galaxy Beam bunların bir örneğiydi mesela. Fakat Lenovo'nun projeksiyonunu diğerlerinden ayıran özelliği görüntü iletimini duvarla sınırlandırmaması ve dahası el hareketleriyle senkronize biçimde çalışması.

Kafamızda daha iyi şekillenmesi için örneklendirmeye gidelim:


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğümüz gibi bu telefonun klavyesini masaya yansıtıp, 'hiçbir gecikme yaşamaksızın' buradan kullanabiliyoruz. Yahut Google Play'deki piyano uygulamalarından birisini indirip, bu piyanoyu herhangi bir yüzeye yansıtarak oradan çalabiliyoruz. Bir diğer kullanım senaryosu ise oyunlar tabii ki, yine aynı şekilde oyunu ekrandan değil doğrudan yansıttığımız alan üzerinden oynayabiliyoruz. Film izleme, internette dolaşma vb. gibi eylemleri de atlamayalım tabii...

Etkinlikte cihazı Ar-Ge çalışmalarının ne derece ileri düzeyde olduğunu göstermek amacıyla sergilediklerini söyleyen Lenovo'nun teknik detaylara girmemesi 'acaba üretime geçilmeyecek mi?' şeklinde bir soru doğursa da, geçmişte hem Apple'ın hem de Samsung'un benzer projelerinin sızdırıldığı göz önüne alırsak muhtemelen çok da uzak olmayan bir gelecekte satışa sunacaklarını söyleyebiliriz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23