• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Laikliğiniz batsın

Yeniakit Publisher
2014-09-19 08:03:00 - 2014-09-19 07:57:44
Laikliğiniz batsın

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı “zorunlu din dersi kalksın” kararının ardından, bazı Avrupa ülkelerinin de ‘helal gıda’, ‘iftar yemekleri’ ve havaalanlarındaki mescitlerden rahatsız olduğu ortaya çıktı.

SALİM KURŞUN / ANKARA  - Laikliğin sadece ‘İslam Düşmanlığı’ olduğu gerçeği Danimarka’da AB desteği ile hazırlanan bir raporla bir kez daha tescillenmiş oldu. Danimarka Kopenhag Üniversitesi’nin AB desteği ile hazırladığı raporda ülkede bulunan yüzde 4 oranındaki Müslümanın, verdikleri iftar yemekleri, işyerlerinde helal yemek çıkarmaları gibi eylemleriyle laikliği tehdit eder hale geldikleri öne sürüldü. 

‘HELAL YEMEK’ VE ‘MESCİT’ LAİKLİĞE AYKIRI!

Laikliğin Danimarka kamusal alanlarında ‘büyük baskı altında’ olduğu öne sürülen araştırmada bu safsataya, Danimarka parlamentosunun verdiği iftar yemeği, iş yerlerinde çıkan ‘helal yemekler’ ve hava alanlarındaki ‘izbe’ mescitler dayanak yapılmaya çalışıldı.

“MÜSLÜMANLAR ASIRLARDIR KAMUSAL ALANLARDA…”

Raporu değerlendiren haricihaber.com editörü Barış Tarımcıoğlu, “Bu ‘bilim’ adamlarının anlamadıkları ya da kasıtlı olarak görmek istemedikleri Müslüman göçmenlerin zaten yıllardır bu örnekleri sergiliyor oluşu. Son yıllarda birdenbire Danimarka’daki Müslüman göçmenler dinlerini ‘sırf Danimarkalıları gıcık etmek veya laikliği tehdit etmek için’ kamusal alana taşımadılar, zaten ezelden beri öyleler” dedi. Tarımcıoğlu ayrıca, “Laikliğin neden herhangi bir dini etkinliği kamusal alanın dışına itmeye çalıştığının cevabını cidden merak ediyoruz. Mesela neden kültürel bir etkinlik kamusal alanda yapılabilir ama “iftar yemeği” kamusal alanda gerçekleşince laikliğe tehdit oluşturur?” sorusunun cevabını sordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23