• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Laden’in annesi ve kız kardeşi uçak kazasında öldü

Yeniakit Publisher
2015-08-02 08:14:00 - 2015-08-01 23:14:30
Laden’in annesi ve kız kardeşi uçak kazasında öldü

İngiltere’nin güneyindeki Hampshire bölgesinde önceki gün otomobil pazarına düşen özel uçakta ölen 4 kişinin arasında El Kaide lideri Usame Bin Laden’in üvey annesi, üvey kız kardeşi ve kardeşinin kocasının da olduğu ortaya çıktı. Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçiliği yaptığı açıklamada “Prens Muhammed bin Navaf El Suud, Blackbushe Havaalanı yakınlarında meydana gelen uçak kazası dolayısıyla Laden ailesine ve akrabalarına başsağlığı dilemektedir” denildi.

İngiltere’de önceki gün meydana gelen uçak kazasında Usame Bin Laden’in ailesinden kişilerin hayatını kaybettiği bildirildi. Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçisi Prens Muhammed bin Navaf El Suud, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bin Laden ailesine başsağlığı diledi.

LADEN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Açıklamada, “Prens Muhammed bin Navaf El Suud, Blackbushe Havaalanı yakınlarında meydana gelen uçak kazası dolayısıyla Laden ailesine ve akrabalarına başsağlığı dilemektedir” denildi. Büyükelçilik ayrıca, olayın soruşturulması ve hayatını kaybedenlerin hızlı bir şekilde Suudi Arabistan’a gönderilmesi için İngiliz yetkililerle çalışıldığını kaydetti. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklanmadı ancak İngiliz basını, Suudi Arabistan basınının kazada hayatını kaybedenler arasında Usame Bin Laden’in üvey annesi Rajaa Haşim, üvey kız kardeşi  Sana ve kız kardeşinin kocası Zuhair Haşim’in bulunduğunu bildirdiğini aktardı.

UÇAK, OTOMOBİL PAZARINA DÜŞMÜŞTÜ

İngiltere’nin güneyindeki Hampshire bölgesinde  önceki gün  yerel saatle 15.00’te özel bir uçak, otomobil pazarının üzerine düşmüş ve biri pilot toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. “Phenom 300” tipi uçağın bin Laden’in Suudi Arabistan’daki ailesine ait olduğu bildirildi. İtalya’nın Milano şehrinden kalkan uçağın Blackbushe Havaalanına inişi sırasında kaza meydana geldi. ABD tarafından Pakistan’daki evine düzenlenen operasyon sonucu 2011 yılında vahşice katledilen El Kaide’nin lideri Laden’in Yemenli olan babası 1910’lu yıllarda S. Arabistan’a yerleşmiş, daha sonra geçirdiği bir kazada hayatını kaybetmişti. Bin Laden ailesinin birçok üyesi Suudi Arabistan’da yaşıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23