• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KYK yurt kayıtları 1 Eylül'de başlayacak!

Yeniakit Publisher
2015-08-29 18:16:00 - 2019-02-01 11:25:41
KYK yurt kayıtları 1 Eylül'de başlayacak!

KYK yurt başvuru sonuçları için ger sayım başladı. Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin devlet yurtlarında ücretsiz ikamet edeceği yurtlar için KYK yurt sonuçları http://kyk.gsb.gov.tr/ adresinden açıklanması bekleniyor.

KYK yurt başvuru sonuçları için ger sayım başladı. Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin devlet yurtlarında ücretsiz ikamet edeceği yurtlar için KYK yurt sonuçları adresinden açıklanması bekleniyor.. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanma zamanı yaklaşıyor. 1 Eylül itibariyle başvurusu sonuçlanan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna yurt kayıt işlemlerini yapacaklar.

KYK yurt başvuru sonuçları için ger sayım başladı. Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin devlet yurtlarında ücretsiz ikamet edeceği yurtlar için KYK yurt sonuçları http://kyk.gsb.gov.tr/ adresinden açıklanması bekleniyor...

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanma zamanı yaklaşıyor. 1 Eylül itibariyle başvurusu sonuçlanan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna yurt kayıt işlemlerini yapacaklar.

KYK yurt sonuçlarının önümüzdeki günlerde http://kyk.gsb.gov.tr/ adresinden açıklanması bekleniyor. Ülkemizde 1961 yılından beri, yükseköğrenim eğitimi gören öğrencilere yönelik olarak bir takım hizmetler sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin barınma ve burs problemlerine ışık tutmaktadır.

Kredi Yurtlar Kurumu bu süreyi uzatmadı ve 11 Ağustos'ta başlayan KYK başvuruları 17 Ağustos'ta sona erdi. KYK, yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapıldı. Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını tamamlayabildiler. Başvuruların ardından öğrenciler KYK yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eder oldular.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kredi ve Yurtlar Kurumuna yurt kayıt işlemleri 1 Eylül tarihi itibariyle başlayacağı gözönünde bulundurulursa sonuçların kısa bir zamanda açıklanması bekleniyor.

Birçok üniversite öğrencisi için, özellikle ailesinden uzak bir şehirde üniversite eğitimi gören öğrenciler için, barınma sorunu hep olmuştur. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine kalacak yurt temin etmektedir.

Bu sene de, 10-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt başvuruları alınmış bulunmaktadır. Bundan sonraki aşamada, KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrencilerin yurt kayıt işlemleri gündeme gelecektir. Yurt başvurusu sonrası yurtta kalmaya asil öğrenci olarak hak kazanan üniversite öğrencileri için, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, yurt kayıt işlemleri başlayacaktır.

Asil olarak, KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan üniversite öğrencileri, 1 Eylül 2015 tarihinden başlamak üzere, yurt kayıt işlemlerini internet üzerinden yapabileceklerdir. İnternet üzerinden KYK yurt kayıt işlemlerini yapmak isteyen öğrenciler yine, https://kyknet.gsb.gov.tr web adresi üzerinden konu ile ilgili bilgi alabileceklerdir.

Fakat KYK yurt kayıt işlemlerini internet üzerinden yapmak istemeyen öğrenciler ise, direkt olarak kalacakları yurda giderek yurt kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

Konu ile ilgili olarak daha güncel ve detaylı bilgi için, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun https://kyknet.gsb.gov.tr/ internet adresini takip etmenizi önermekteyiz.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, barınmanın dışında, üniversite öğrencilerine maddi imkanlar da sunmaktadır. Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine burs ve kredi gibi maddi destekler sunmaktadır.

Burs ve kredi başvuruları ise, yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirleyeceği tarihler arasında yapılacaktır. Burs ve kredi başvurularını yapan ve sonrasında burs ya da kredi kazanan öğrenciler, ilk ödeneklerini ise, Ocak 2016 tarihi itibari ile alabileceklerdir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun koordine etmiş olduğu burs ve kredi başvurularının, başvuru tarihleri ise, http://yurtkur.gsb.gov.tr/ internet adresi aracılığı ile üniversite öğrencilerine duyurulacaktır.

Peki hangi gruptaki öğrenciler burs ve kredi başvurusu yapabilecekken hangi grup öğrenciler burs ve kredi başvuru işlemlerini yapamayacak durumdadır. Buna göre;

KYK Burs Başvurusu Yapabilme Hakkı Olan Öğrenciler;

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

• 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
• Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
• Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
• Yabancı uyruklu öğrenciler,
• Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri,
• Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri,
• Yüksek lisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
• Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler,
• Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
• Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23