• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuzey Kore'den iki ülkeye tehdit: Uyarmadan vururuz!

Yeniakit Publisher
2017-03-27 17:06:00 -
Kuzey Kore'den iki ülkeye tehdit: Uyarmadan vururuz!

Kuzey Kore,Kore Yarımadası'nda askeri tatbikat yapan ABD ve Güney Kore'yi tehdit ederek uyarı yapmadan vururuz açıklamasında bulundu.

Kuzey Kore, Kore Yarımadası'nda ortak askeri tatbikat yapan ABD askerleri ve Güney Kore'yi uyardı. Kuzey Kore ordusundan yapılan açıklamada ''tatbikatın sürmesi halinde uyarı yapmadan saldırı düzenleyebilecekleri'' belirtildi.

''UYARI YAPMADAN VURURUZ''

Resmi haber ajansı KCNA tarafından duyurulan açıklamada "ABD ve Güney Kore'nin kukla güçleri, Kuzey Kore'ye yönelik 'özel operasyona' ve 'önleyici saldırı'ya katıldıkları sürece Kuzey Kore ordusunun uyarı yapmadan herhangi bir anda ölümcül darbe indireceğini akıllarında tutmalı. Ordu haydutlar sürüsünün halkımızı hançerleme girişimlerini pasif bir şekilde izlemeyecek" dendi.

''ORDU ACIMASIZCA EZMEKTE KARARLIDIR''

Açıklamanın devamında "Genelkurmay Kuzey Kore'nin, düşmanın eylemlerini kendi tarzındaki özel operasyon ve önleyici saldırı ile acımasızca ezmekte kararlıdır. Artık ABD emperyalistlerinin ve Güney Koreli savaş manyaklarının özel operasyonunun Kuzey Kore liderliğinin onurunu zedeleme amacı taşıdığı daha açık hale geldi ve hatta 'önleyici saldırı' adlı tehlikeli girişimleri ortaya çıktı" ifadeleri kullanıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD son olarak Güney Koreli askerlerle birlikte Pyongyang yönetimin kimyasal silah stoğunu imha etmek için tasarlanmış bir ortak askeri tatbikat yapmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23