• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuzey Kore'den "Amerika ile görüşmeye açık olduğu" mesajı

Yeniakit Publisher
2018-02-25 16:36:00 -
Kuzey Kore'den "Amerika ile görüşmeye açık olduğu" mesajı

Kuzey Kore'nin kriz yaşadığı Amerika ile görüşmelerde bulunmaya istekli olduğu bildirildi.

Yonhap ajansının Güney Kore Başkanlık Sarayı'ndan yapılan açıklamaya  dayandırdığı haberine göre, PyeongChang şehrindeki Kış Olimpiyatları'nın kapanış  töreni için Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli General Kim Yong-chol, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Washington ile bağları  güçlendirme isteğini dile getiren Kim, Kuzey Kore'nin ABD ile görüşmelerde  bulunmaya açık olduğunu ifade etti.

Kuzey ve Güney Kore arasındaki olumlu atmosfer, Kuzey Kore lideri Kim  Jong-un, yeni yıl konuşmasında, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'na heyet  gönderilebileceğini, bu konuda Seul ile görüşmelere açık olduklarını  açıklamasıyla başlamıştı.

Bu diplomatik yakınlaşma neticesinde iki ülke arasında 2016'dan beri  kapalı olan iletişim hattı yeniden açılmıştı.

İki ülke heyetlerinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)  gözetiminde vardığı anlaşma kapsamında olimpiyatlara Kuzey Kore'den 22 sporcunun  katılması ve iki ülke sporcularının olimpiyat töreninde aynı bayrak altında  yürümesi kararlaştırılmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca, PyeongChang Kış Olimpiyatları'nın 9 Şubat'ta düzenlenen açılış  törenine Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong ile ABD  Başkan Yardımcısı Mike Pence de katılmıştı.

Törende Yo-jong, Pence'nin arkasına oturmuş ancak ikili görüşme  olmamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23