• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuş uçurtulmayan çiftlik basına açıldı

Yeniakit Publisher
2016-06-30 18:46:00 -
Kuş uçurtulmayan çiftlik basına açıldı

DAEŞ iddiası üzerine Uzan ailesinin Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan eski çiftliğinin kapıları basına açıldı.

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan Uzan ailesinin eski çiftliği, basın mensuplarına kapılarını açtı.

Pamukova Kaymakamı Recai Karal ile Sakarya'daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının muhabirleri daha önce Uzan ailesinin çiftliği olan ve 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilerek Bakacak Gençlik Kampı olarak hizmet veren alanı gezdi.

Bakacak Mahallesi Muhtarı İsmail Çetin, basın mensuplarının Twitter'daki "fuatavni" adlı kullanıcının çiftliğe ilişkin iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, "Burada DAEŞ'le ilgili bir olay yok. Her gün jandarmamız, vatandaşımız burada. Öyle bir olay yok hatta tamamen yalandır. Burada öğrencilerimiz kamp yapıyorlar bu kadar yani başka bir şey yok. Dönem dönem geliyorlar. Yalan haber bu, şüpheli durum olsa zaten hemen jandarmaya durumu bildiririz." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Nuri Çetin de sosyal medyada çıkan iddiaların yalan olduğunu belirterek, "Böyle bir şey yok. Biz devamlı buralardayız, böyle bir şey görmedik, duymadık. Sadece öğrenciler gelip gidiyor. Bu iddialara şaşırdık. Yabancı olsa biz burada hemen tanırız." dedi.

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise iddiaların yalan olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bu çiftlikte yılın belli zamanlarında izci grupları geliyor ve kamp yapıyorlar. Burası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı bir yer. Yani DAEŞ'in burada kamp yaptığı dedikodusu yalandan ibaret, asparagas bir haber. Bizim devamlı gittiğimiz, zabıta ekiplerinin haftada bir kontrol ettiği bir yer. Netice de orada böyle bir şey söz konusu değil. Bir deli kuyuya taş atarmış 40 akıllı 40 gün 40 gece çıkarmak için uğraşırmış. Böyle bir şey söz konusu değil."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23