• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurtulmuş: Hükümet oluşmazsa...

Yeniakit Publisher
2015-07-04 16:15:00 - 2015-07-04 16:28:03
Kurtulmuş: Hükümet oluşmazsa...

Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş koalisyon çalışmasını değerlendirdi.

Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş koalisyon çalışmasına dikkat çekerek, "Bir pazarlık konusu yaparak 'şu bakanlık şu partiye, bu bakanlık bu partiye, şu genel müdürlük bu partiye, bu genel müdürlük bu partiye' şeklinde, bir at pazarlığı şeklinde bir koalisyon pazarlığının içerisinde asla olmayız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte bugün Ankara'dan tarifeli uçakla Ordu'ya geldi. Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Kurtulmuş ve Canikli'yi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ve protokol mensupları karşıladı. Ordu'dan ve Giresun'dan çok sayıda kişinin katıldığı karşılamada havalimanı apronunda uzun kuyruk oluştu. Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli kuyruktakilerle tek tek tokalaştı. VİP çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye'de büyük çoğunluğun kabul edebileceği bir hükümetin oluşmasını ümit ettiğini söyledi.

SİYASİ VE EKONOMİK REFORMLAR DEVAM EDECEK

Hükümet kurulamaması halinde Türkiye'nin tekrar seçime gidebileceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bir pazarlık konusu yaparak 'şu bakanlık şu partiye, bu bakanlık bu partiye, şu genel müdürlük bu partiye, bu genel müdürlük bu partiye' şeklinde, bir at pazarlığı şeklinde bir koalisyon pazarlığının içerisinde asla olmayız. Bizim buradaki temel tercihimiz bir hükümet protokolunun ana çerçevesi nasıl olmalıdır? Biz Türkiye'yi hangi istikamette götürmek istiyoruz, millet bize ne mesaj verdi? Burada ara kesitler oluşur gerçekten Türkiye'yi daha ileriye götürebilecek, bu reformları sürdürebilecek, ekonomik ve siyasi reformlarımızı devam ettirebilecek adımları atacağımıza inandığımız bir hükümet oluşursa bu hükümet kurulur. Eğer bu olmazsa ara kesitler ortaya çıkmazsa o zaman bu da dünyanın sonu değil Türkiye'nin demokrasisinin kuralları içerisinde bir erken seçime gidilir" dedi.

"HÜKÜMET OLUŞMAZSA..."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hükümetin oluşabileceğini ümit ettiğini de belirten Kurtulmuş, "Telaş edecek bir durum yok. Siyasette hiçbir zaman olağan dışı şekilde hareket edilemez. Türkiye siyaseti olağan mecrasında akıyor. Ümit ediyorum ki görüşmeler sonucunda makul, 8 Haziran'da ilk günde bunu söylemiş birisi olarak ifade ediyorum. Makul, Türkiye'de büyük çoğunluğun kabul edebileceği bir hükümet oluşur. Oluşmazsa Türkiye tekrar bir seçime gider" şeklinde konuştu.

Daha sonra Nurettin Canikli karayoluyla Giresun'a giderken Numan Kurtulmuş'da iftar programına katılmak üzere Fatsa ilçesine hareket etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23