• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakterleri

Yeniakit Publisher
2017-11-21 18:26:00 - 2017-11-22 14:34:51
Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakterleri

Kurtlar Vadisi, 2003'ten beri hayatımızda olan en eski dizilerden biridir. Bakın bu süre zarfında Kurtlar Vadisi'nden kimler gelip geçti...

Kurtlar Vadisi, 2003'ten itibaren televizyonculuk tarihimize damga vurmuş bir yapımdır. İnanılmaz sahneleri ile dünyanın bile gündemine oturmayı başaran dizi, başlarda gerçek Türkiye kabadayılarını ve mafyalarını, hatta milli istihbaratına kadar gerçekleri anlatıyor olsa da son dönemlere doğru tamamen amacından sapmış ve film sektörüne yönelmiştir. Bugüne kadar Kurtlar Vadisi'nden yüzlerce oyuncu gelip geçti. Gelin Kurtlar Vadisi'ne damga vuran efsane karakterleri bir göz atalım.

İşte diziye damga vuran karakterler;

14. Aslan Bey

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Polat Alemdar vesilesiyle görünen yüzüydü. Polat’ı Karahanlı’nın evinden kaçırıp, Ömer baba’nın ailesine evlatlık veren, oradan alıp derin devletin en güçlü ismi olarak yetiştiren kişiydi… Polat Alemdar’ın yüzünü değiştirdi, mafyayı ve konseyi çökertmek üzere mafyanın içine soktu, bir suikast sonrası öldürüldü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

13. Hüsrev Ağa

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Konseyin uyuşturucu baronuydu. En yakın dostu laz ziya’ydı. Konseydeki muhalif ses oldu hep, dobralığı ve inatçılığıyla hep konseyin karşısında durdu. Sonu da Kılıç'ın elinden geldi...

12. Mehmet Karahanlı (Baron)

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Kurtlar Vadisi’nin kuşkusuz en unutulmazlarından biriydi Karahanlı. Bir imparatorluğu, ülkeyi yönetiyordu. Konseyin lideriydi, çok güçlüydü, dış güçlerle bağları vardı. Dünyayı yöneten adamların Türkiye temsilcisiydi ve çok sonra öğrendik ki Polat Alemdar aslında O’nun oğluydu. Efe Karahanlı isimli oğlu küçük yaşlarda derin devlet tarafından kaçırılmış, önce bir aileye evlatlık verilmiş, sonra da Polat Alemdar olmuştu. Karahanlı’nın ölümü çok dramatik oldu. Bir mabette sırtından bıçaklanarak öldürüldü.

11. İplikçi Nedim

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Konseyin para kasasıydı. Kendine has konuşmasıyla, şivesiyle ve ıhlamur tutkusuyla akıllara kazındı. Parasız kalan tefecilik işiyle de uğraşan İplikçi’nin kapısını çalar, ılhamuru içer, biraz korkutur sonra da parasını alıp giderdi, ama alınan paralar hele bir geri ödenmesin, devreye konsey girer, tahsilat yapardı. Ölümü bindiği araba taranarak oldu.

10. Testere Necmi

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Elindeki testereyle insanlara kıyacak kadar vicdansızdı. Konseyin tetikçisiydi. Emrinde çalışan başta Çakır olmak üzere sayısız mafya babası vardı. Testere Necmi dizide nice cana kıydı.. Sonuysa Aslan Bey’in elinden oldu. Bir su deposunda patlatılan bombayla öldü, diziye veda etti

9. Erdal Kömürcü

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Manyak Erdal konseyin ayaklı kasalarından biri, borsadaki adamlarındandı. Önceleri normal bir kişiliği vardı ama Elif’in en yakın arkadaşı avukat Canan'a aşık olunca psikopatlığı ön plana çıktı. Akıl hastanelerine yatırıldı kaçtı. Cezaevine atıldı kaçtı. Tek derdi yasak aşkına ulaşmaktı.

8. Kılıç

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Dizide Baron Karahanlı’nın sağ koluydu. Polat’ın Efe Karahanlı olarak dünyaya geldiği günlerde bir gece baron’un oğlunu at çiftliğinde gezdirirken Aslan Bey tarafından kaçırıldığı an o oradaydı. Ömrü boyunca Baron’un oğlunun kaçırılmasının vicdan azabını yaşadı. O gece yüzüne aldığı bıçak izini ömrü boyunca bu yüzden hep yüzünde tuttu. Her aynaya baktığında o geceyi hatırladı, Kılıç Karahanlı’ya taparcasına bağlıydı, sonu Karahanlı gibi ölüm oldu. Ölümü konsey üyesi Nizamettin Güvenç'in elinden oldu.

7. Laz Ziya

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Bir kükredi mi, yer gök inlerdi, kendine has tarzı, mafyanın ağa babasıydı. Dizi başlarken de vardı, zirveye çıktığı dönemde de vardı. Sonu cezaevinde şişlenerek öldürülmek oldu.

6. Süleyman Çakır

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Bakışları, mimikleri efsaneydi. Sinirlenince gözlerinden ateş çıkardı. Sert görünümlü ama vicdanlı bir mafya babasıydı. Kötülerin kabusu, iyilerin dostuydu. Nice kan aldı, nice can aldı dizide. Diziye başlarken öleceği senaryoda belliydi ancak bunu öne alan bazı nedenlerden dolayı diziye biraz erken veda etti. Vurulup gömülmesi dizide tam 3 bölüm işlendi. Haftalarca dizide ameliyat sahnesi yer aldı, tabiri caizse can çekişti. O dizide ölünce adına gazetelere ölüm ilanları verildi, gıyabında cenaze namazları kılındı.

5. Memati

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Süleyman Çakır’ın can dostu, Polat Alemdar’ın can dostuydu.. Dostu olduğu kişinin ölümüne yanında, düşmanın olduğu kişinin ölene kadar peşindeydi. Raconların kralı ondan sorulurdu. Dizide yüzü hiç gülmezdi. Bir kez aşık oldu, baba oldu ama mutluluk O’na haramdı. Annesi O’nu doğururken öldüğü için adını Memati koymuşlardı. Kendi çocuğunun da kaderi değişmedi. Dünyaya gelirken annesi öldü. Memati tam mutluluğu bulacağı bir anda. Düğün sahnesinde Polat Alemdar’la karşılıklı oynarken vuruldu, can dostunun kollarında canını verdi.

4. Elif

Polat’la Elif’in aşkı Leyla ile Mecnun’un aşkını da, Ferhat İle Şirin’in aşkını da geride bıraktı. Elif önce Ali’ye aşıktı, Ali öldükten sonra Polat Alemdar’a aşık oldu bu kez. Aslında aynı erkeğe aşık olmuştu ama o bunu bilmiyordu. Her ikisini de ölümüne sevdi, hem Ali’nin hem Polat’ın O’na söylediği “Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm. Ben senin için ölmeyi değil yaşamayı seçtim” sözü dillere destan oldu.

3. Şeref Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Ali Sürmeli’nin hayat verdiği Şeref Zazaoğlu büyük şehirlerdeki kap kaç baronu gibi bir şeydi. Her taşın altından o ve adamları çıkıyordu, yapmadığı entrika, para kazanmak için başvurmadığı yol kalmadı,  zaman içerisinde safını belirledi, Polat’a yakın durmaya başladı ama bildiğinden de hiç geri durmadı. Bir kulağı kesildikten sonra bile inadından vazgeçmedi. Raconları, kendine has konuşma tarzıyla tam efsane bir karakterdi..

2. Halo Dayı

Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri

Polat Alemdar’a yol arkadaşlığı yaptı aylarca, sınır kaçakçısıydı ama zaman içinde içindeki iyilik meleği uyandı ve Polat’ın vazgeçilmez dostu oldu. 

1. Polat Alemdar

Polat Alemdar; Mehmet Karahanlı ile Nergis Karahanlı'nın öz oğludur. Mehmet Karahanlı, devlete birçok hizmette bulunmuş bir istihbaratçıydı. Özellikle Aslan Akbey'le birçok başarılı operasyon yapmıştı. Ancak en son ki görevlerinde gözünü para ve güç bürümüş olan Karahanlı; İsrail'e, Filistinliler'in kaldığı bir mülteci kampında silahların saklandığına ihbar ederek ihanet etmiştir. Bunun üzerine İsrail kampı bombalamıştır. O sırada kampta olan Aslan Akbey'in kardeşi ve gelini de ölmüştür. Aslan Bey ya da kod adıyla Amca, bunun öcünü almak için Karahanlı'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı'yı kaçırmış ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermiştir. Ömer Candan ve Nazife Candan isimli bir çift, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan bir evlatlık almak istiyordu. Amca, Efe Yakup'un bu çifte evlatlık olarak verilmesini sağlamıştır. Amca'nın amacı; Efe Yakup'un tanınmayan bir ailede saklanarak tekrar öz annesi ve babası tarafından bulunmasını engellemekti. Ömer ile Nazife Candan çiftiyse, Efe Yakup'a Ali ismini verdi. Böylece Mehmet Karahanlı'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı, Ali Candan oldu. Ali Candan büyüyünce Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirerek bir diplomat oldu. Ali Candan, diplomat gibi görünse de bir istihbaratçıydı ve Aslan Akbey'e hizmet ediyordu. Ali Candan, birçok Avrupa ülkesinde başarılı operasyonlarda bulunmuştur. En son Kosova'da iken Aslan Akbey, onu yurda çağırmıştır ve en zor görev olan Kurtlar Vadisi Operasyonu görevini vermiştir. Ali Candan bunun için ailesi ve sevgilisi Elif Eylül ile vedalaştıktan sonra estetik bir ameliyat olmuştur ve yüzü değiştirilmiştir. Kendisine yeni kimlik olarak Polat Alemdar kimliği verilmiştir ve Ali Candan, trafik kazasında öldü olarak gösterilmiştir. Böylece Ali Candan, Polat Alemdar olmuştur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23