• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürt Muhalifler: İç savaşta taraf değiliz

Yeniakit Publisher
2017-11-17 20:33:00 - 2017-11-17 20:34:46
Kürt Muhalifler: İç savaşta taraf değiliz

Çoğunluğu Iraklı ve İranlı Kürtlerden oluşan Ensar El İslam grubu yayınladığı bildiri ile Muhalifler arası iç çatışmalarda taraf olmadıklarını açıkladılar.

Ensar El İslam ‘ihtilafların ancak Şeriat mahkemesi ile çözülebileceğini’ belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri ABD’nin 2003 yılında Irak’ı işgal etmesiyle gündeme gelen Ensar El İslam grubu, bölgenin bilinen en eski muhalif gruplarından biri.

ABD işgali öncesinde Saddam Rejimine karşı cihat operasyonları düzenleyen örgütün çok sayıda lideri ABD işgal sürecinde DEAŞ tarafından öldürülmüştü.

Suriye savaşında Sünni cephenin kaybetmesine mal olan iç savaşlar ve gruplardaki düzensizliğin önüne geçecek bir güç unsurunun olmadığı gözleniyor.

Ensar El İslam, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve aynı ifadeleri barındıran ortak bildiriye de imzasını atmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye’deki ‘Muhacir Savaşçılar’: Sizin İç Savaşlarınızda Taraf Değiliz

Suriye’deki ‘muhacir savaşçılar’ ortak bir bildiri yayınlayarak Muhalifler arası çatışmalarda tarafsız olduklarını bildirdiler.

İmza atanların arasında önde gelen yabancı savaşçıların da bulunduğu bildiri, Kuran’daki “Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler; işte onlar, Allah’ın rahmetini umarlar. Allah bağışlayan, rahmet edendir” ayetiyle başlıyor.

Açıklamada ‘biz evimizden Allah’ın dinini yüceltmek, Şam’daki insanımıza yardım etmek ve İslamın ve Müslümanların düşmanlarını defetmek için çıkıp Şam topraklarına geldik’ denildi.

‘Sünni Muhalifleri kendi aralarında savaşmaktan sakındırmayı amaçlayan’ bildirinin altında Dr. Abdullah Muheysini, Muslih Ulyani, Abdulhakim Şişani, Ebu Salah El Üzbeki gibi önde gelen isimlerin imzaları var.

Öte yandan yine Dr. Muheysini, Abdurrezzak El Mehdi, Es Sadık ve Ulyani gibi ilim adamları tarafından yayınlanan diğer bir açıklamada ateşkes çağrısı yapıldı.

Heyet Tahrir Eş Şam ve Nureddin Zengi gruplarına seslenilen açıklamada Kuran’daki “Aralarında hüküm vermesi için Allah’a ve Peygamberine çağrıldıklarında mü’minlerin sözleri: ‘Duyduk ve itaat ettik’ demeleridir. İşte kurtuluşa erenler bunlardır” ayetine yer verildi.

Ateşkes çağrısı yapılan açıklamada ayrıca tarafların mahkemeye çıkarak haklılara hak iadesi yapılması gerektiği vurgulandı. 

asyanınsesi 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23