• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürt anaların fedakârlığı

Yeniakit Publisher
2014-09-19 08:03:00 - 2014-09-18 22:37:41
Kürt anaların fedakârlığı

Evlatlarına kavuşmak için bütün mallarını mülklerini feda eden Kürt ailelerin Ankara Abdi İpekçi Parkı’ndaki eylemleri sürüyor. Eylemleri sırasında ibadetlerini de aksatmayan aileler, çocuklarına kavuşmak için dua ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün TESK Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Akit’in, çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin Abdi İpekçi Parkı’ndaki eylemlerine ilişkin haberine atıfta bulunarak, ‘şahsiyetli duruşa’ vurgu yaptı. Gözü yaşlı aileler, Erdoğan’ın direnişlerini esnaflara örnek olarak sunmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda eylemlerini sürdüren Kürt aileler, büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Hazreti Yakup’un Yusuf’una kavuşması gibi PKK’nın dağda alıkoyduğu evlatlarına kavuşmayı ümit eden aileler, ibadetlerini aksatmıyor. Oturma eylemi yaptıkları bölgeyi tamamen terk etmemek adına ilk önce erkekler cemaate yetişmek için mescide gidiyor. Erkekler geldikten sonra bayanlar da aynı şekilde gidip namazlarını kılıyor, çocuklarına kavuşmak için dua ediyor. 

AKİT’E BÜYÜK TEVECCÜH 

“Bir sıkıntınız var mı?” sorusunu yöneltince aileler, “Tek sıkıntımız çocuklarımızın olmaması. Onlar gelince sıkıntımız kalmaz. Keyfimizden burada durmuyoruz, pikniğe gelmedik. Yeter ki çocuklarımız gelsin, varsın yiyecek ekmeğimiz, sığınacak evimiz olmasın. Artık bu çile sonlansın. Bu acı yeter” cevabını veriyor. Aileler, Akit’e büyük bir teveccüh gösteriyor. Dağda bulunan Mehmetcan Evran’ın 76 yaşındaki babası Mehmet Evran, Akit için “Bunlar gibisi yok. Bizi en iyi onlar yazıyor, bizimle ilgileniyor” diyor. 

KİMİSİ TRAKTÖRÜNÜ, KİMİSİ İNEKLERİNİ SATMIŞ 

Uzun süredir çocuklarını örgütün elinden almaya çalışan ailelerin iktisadi düzenlerinin bozulduğu, maddi zorluklarla boğuştuğu anlaşılıyor. Kimisi traktörünü satmış, kimisi eşinin bileziklerini bozmuş, 15 tam altın ile 5 bin lira borçlanmış, kimisi 10 ineğini satmış, kimisi hayırseverlerden zekât yardımı alıyor, kimisinin dükkânı kapalı kaldığı için ürünleri bozulmuş… “Eylemde olduğumuz için diğer çocuklarımız evde tek başlarına kalıyor. Akrabalarımız bakıyor” deniliyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KAMP KAMP DOLAŞMIŞLAR 

Çocuklarının peşinden PKK kamplarına gitmeyen aile yok gibi. Kimisine “Çocuğun burada değil”, kimisine ise “Onu sana gösteremeyiz, yasak” cevabı verilmiş. Şemdinlili 72 yaşındaki Reşit Koç, Kuzey Irak’ta Kandil dahil, 7 örgüt kampını dolaştığını belirtiyor. Reşit Koç, “Hangi kampa gittiysem ‘kızın burada yok’ dediler. Kızım Zübeyde’nin özürlü raporunu onlara gösterdim. Kızımın geri verilmesini istedim. O da fayda etmedi. En son televizyonda Diyarbakır’da eylem yapıldığını gördüm. İşte gördüğün gibi eyleme devam ediyorum. Hastayım. Huzurum kalmadı” diyor. Torunu PKK’nın elinde bulunan Sabri Önalan ise Hazreti İbrahim’in duasını “Ya Rab beni ve zürriyetimi zalimlerin eline verme” okuyor. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23