• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuraklık için acil yardım çağrısı yapıldı!

Yeniakit Publisher
2017-03-16 20:12:00 -
Kuraklık için acil yardım çağrısı yapıldı!

BM Kenya Koordinatörü, açlık tehdidi altındaki 3 milyon insan için 165 milyon dolar acil yardıma ihtiyaç olduğunu açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Kenya'da yaşanan kuraklığın etkisini hafifletmek ve açlık tehdidi altındaki 3 milyon insana yardım ulaştırmak üzere 165 milyon dolar bağış toplanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

BM Kenya Koordinatörü Siddharth Chatterjee, başkent Nairobi'de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin 47 eyaletinden 23'ünü etkisi altına alan kuraklığın 3 milyon insanı açlık tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını ve 357 bin hamile kadının ve çocuğun hali hazırda yetersiz beslenmeden mustarip olduğunu belirtti.

"Salgın hastalıklar baş gösterdi"

Chatterjee, son üç yılda yağış azlığının ülkenin kuzeyinde hayvancılıkla geçinen göçebelerin hayatlarını içinden çıkılmaz hale getirdiğini, büyük kitlesel göçlere yol açtığını ve su sıkıntısı nedeniyle salgın hastalıkların baş gösterdiğini vurguladı.

"Gıda, beslenme, su, temizlik ve hayvanlar için yem sıkıntısı yaşanan bölgelere kritik yardımların ulaştırılması için 17 bin Kenya şilini (yaklaşık 165 milyon dolar) acil yardıma ihtiyacımız var." diyen Chattarje, bağışçılardan gelecek paranın Kenya hükümetinin afet nedeniyle can kaybı yaşanmaması için sürdürdüğü yardım çalışmalarını desteklemek için kullanılacağını vurguladı.

"Gıda sıkıntısı"


BM Koordinatörü, ülkede gıda sıkıntısı yaşayan nüfus oranının, halen altı eyalette küresel acil durum eşiği olan yüzde 15'in üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Chattarje, "Bu insani bir çağrıdır. Burada söz konusu olan insan hayatıdır. Kenya'da açlığı önlemek hepimizin görevidir." ifadelerini kullandı.

Kenya hükümeti, şiddetli kuraklık nedeniyle 10 Şubat'ta "ulusal afet" ilan etmişti.

Kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde göçebe toplulukları arasında otlak kavgaları yaşanmıştı. Baringo eyaletinde geçen hafta yaşanan çatışmalarda 21 kişi hayatını kaybetmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23