• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Külünk: Randevu sistemi kaldırılmalı

Yeniakit Publisher
2014-08-01 08:12:00 - 2014-08-01 08:03:55
Külünk: Randevu sistemi kaldırılmalı

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Randevu sistemi kaldırılmalı.

BERLİN  -  Vatandaşlarımız cumartesi pazar gelip rahatlıkla oyunu kullanmalıdır. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), vatandaşın anayasal hakkını randevu siteminin teknik özelliklerine kurban etmemelidir’’ dedi.

Külünk, Berlin Olimpiyat Stadı’nın önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa’daki Türk vatandaşlarının 50 yılı aşan göç tarihinde seçme hakkını bugüne kadar sadece sınır kapısı ve havalimanlarında kullanabildiğini hatırlattı.

AK Parti iktidarı döneminde yurt dışındaki Türklerin yaşadıkları yerde oy kullanma hakkı elde ettiğine işaret eden Külünk, bugün yurt dışındaki vatandaşlar için son derece önemli bir ana şahitlik ettiklerini bildirdi.

Seçimde uygulanan randevu sisteminden dolayı büyük sorunların yaşandığını ifade eden Külünk, “Randevu sistemi diye bir kavramla teknik olarak oy kullanmanın bu derece zorlaştırıcı hale getirilmesinden dolayı açıkçası Avrupalı Türkler öfkeli’’ diye konuştu.

Bazı vatandaşlara oturdukları kentten yüzlerce kilometre uzaktaki seçim merkezinde randevu verildiğini vurgulayan Külünk, Berlin’de oturana Frankfurt’ta, Mannheim’da yaşayana Berlin’de randevu verildiğini dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Külünk, vatandaşa ısrarla “Randevu alacaksınız” denmesini anlayamadıklarını dile getirdi. YSK’nın vatandaşın tepkisine ve talebine duyarsız kalmasını da anlayamadığını belirten Külünk, randevu sisteminin kaldırılmasını istedi.

‘’Önümüzde cumartesi pazar var. Randevu sistemi kaldırılmalı. Vatandaş cumartesi pazar gelip rahatlıkla oyunu kullanmalıdır. YSK vatandaşın anayasal hakkını randevu siteminin teknik özelliklerine kurban etmemelidir’’ diyen Külünk, şöyle konuştu:

“YSK, bu büyük yanlıştan bu büyük eksiklikten, anayasal hakkını engelleyici bu eksiklikten dönmeli. Önümüzdeki cumartesi pazar günleri  randevusu olmayan vatandaşlara da randevusunu almamış, geciktirmiş vatandaşlarımızın oy kullanmasının önündeki engeli kaldırmalı, vatandaşım cumartesi pazar oyunu kullanabilmelidir.’’

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23