• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Külünk: Avrupa FETÖ'ye yataklık yapıyor

Yeniakit Publisher
2016-10-23 23:31:00 -
Külünk: Avrupa FETÖ'ye yataklık yapıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa'nın FETÖ okullarını kapatması ve silahlı kalkışma içinde yer alanları Türkiye'ye iade etmesi gerektiğini belirterek, "Avrupa 15 Temmuz gecesi kendi vatandaşına bomba atan teröristlere yataklık yapıyor" dedi.

Avrupa Rizeliler Derneği'nin Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği gecede konuşan Külünk, "Avrupa Birliği sürecinde olan bir Türkiye var. Türkiye Avrupa için son derece stratejik bir güç. Fakat ne hikmetse sürekli stratejik güç olan Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden örselemeye çalışan bir Avrupa var. Bu iki yüzlülükten öte bir hal artık. Yani Avrupa kendi değerleri karşısında samimiyetsizliğini sürekli tescil ediyor. Türkiye Avrupa ile tam üyelik sürecinde karşılıklı menfaatleri çok güçlü olan iki güçlü yapı, bir tarafta topluluk bir tarafta Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Külünk, 15 Temmuz'un ardından Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu da eleştirerek, şunları söyledi: "15 Temmuz işgal kalkışması, bu silahlı kalkışmanın ardından Avrupa'nın yapması gereken bir, bunların (FETÖ) okullarını kapatmak, iki, bu silahlı kalkışmanın içindeki teröristleri Avrupa'da kabul etmemek ve hepsini Türkiye'ye iade etmek, götürüp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçlerine teslim etmekti. Fakat ne hikmetse Avrupa bu teröristlere, 15 Temmuz gecesi kendi vatandaşına silah sıkan, bomba atan teröristlere ve bu terör örgütüne yataklık yapıyor. Bu Avrupa'nın Türkiye karşısındaki samimiyetsizliğinin en önemli delilidir ve belgesidir."

'ÖNLEM ALINMAZSA FETÖ AVRUPA'YA DA ZARAR VERECEK'

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önlem alınmazsa Avrupa'ya da zarar vereceğini ifade eden Külünk, şöyle devam etti: "Avrupa'ya da bunlar zarar verecektir, eğer Avrupa tedbir almaz ise bu örgüt Avrupa'ya da tehdit olacaktır. Bu nedenle bu örgütün mensupları şunu bilmeli. Türkiye büyük devlettir, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar devlet onların peşinde olacaktır. Avrupa şunu görmeli önce; bu örgüt bir casusluk şebekesidir. Yani Türkiye'de devlete karşı yaptıkları casusluk faaliyetlerinin tamamını Almanya'da devlet içinde de yapacaklardır. Hollanda'da devlet içinde yapacaklardır. Almanya bu terör örgütünün kendi topraklarında devletin içinde casusluk faaliyeti yapmalarına izin verecek mi?"

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23