• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Küçük Prens" nihayet vizyona giriyor

Yeniakit Publisher
2015-09-14 00:53:29 -
"Küçük Prens" nihayet vizyona giriyor

Uzun bir süredir beklenen Antoine de Saint-Exupery'in eseri, animasyon film olarak 25 Eylül'de izleyiciyle buluşacak

İSTANBUL 

Fransız yazar, şair ve pilot Antoine de Saint-Exupery'in klasikleşmiş eseri "Küçük Prens", 25 Eylül'de vizyona girecek.

Animasyon severleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen filmi, "Kung Fu Panda" filminde de yer alan Mark Osborne yönetti.

Orijinal seslendirmelerini Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges ve Paul Giamatti gibi ünlü isimlerin yürüttüğü film, çölün ortasına düşen bir pilotun, uzak gezegenlerden gelen bir çocukla tanışmasını ele alıyor.

- Erdoğan: "Tartışmak yerine, kitapla ilgili konuşmak daha yararlı"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dünyanın en çok satan ilk 10 kitabı arasında yer alan "Küçük Prens" kitabının yayıncısı Fatih Erdoğan, filmin ön gösterimi sonrası  yaptığı açıklamada, Küçük Prens veya başka kitaplar vesilesiyle bu alanda yayıncılar, yazarlar ve okurlar arasında yapılan tartışmaların ve kitapla ilgili sohbetlerin çoğalmış olmasını her anlamda olumlu bulduğunu söyledi.

İnsanların birbirleriyle tartışmak yerine, kitaplarla ilgili konuşmasının daha yararlı olduğunu ifade eden Erdoğan, kitaba ilişkin şunları kaydetti:

"Küçük Prens, birkaç boyutuyla benim için önemliydi. Birincisi, çocukluğumda bir kütüphaneden alıp da okuduğum ilk kitaptı. İkincisi, çocukluğumu ifade ediyor. Lise yıllarımda bile Küçük Prens'i okuduğum zaman çocukluğumun melodilerini duyardım. Üçüncüsü ise çeviri yayınlama projesi olarak çok şey ifade ediyor. Türkiye'de, bütün yayınevlerinin korsan yayımladığı Küçük Prens'i, 1987'de ilk kez yasal haklarını satın alarak yayımladım. Kendi çapımda dürüst bir yayıncılık çabasıyla okuyucuyla buluşturduğum bir kitap."

Fatih Erdoğan, Türkiye'de çocuk edebiyatına ilginin 80'li yılların sonundan itibaren arttığına vurgu yaparak, "Bu tarihten sonra Küçük Prens'e yönelik ilgi giderek tırmandı" dedi.

Küçük Prens'in telif haklarının 1 Ocak'ta serbest kalmasının ardından neredeyse tüm yayınevlerinin kitabı yayımladığını belirten Erdoğan, ilginin azalmadığını dile getirdi.

Çevirmen Sumru Ağıryürüyen de Küçük Prens'e ilginin hep var olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Sayısız dile çevrildi. Bundan önce filmleri çekildi. Ülkemizde de ilgi var bu anlamda. Oradaki saflığa, duruluğa, bakışa olan ihtiyacımızla ilgili bir şey olsa gerek sanıyorum. Çünkü Saint-Exupery insanların varoluşuna dair çok derin bir acının insanı. Okuduğum zaman, her kelimesinde ben o acıyı hissediyorum. Ona dayanabilmek için bir kitap, bir rehber belki. Belki de sadece bir söyleşi. Sanıyorum oralardan yakalıyor insanı."  

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23