• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kritik detaylar ortaya çıktı! Önce yemek yapıp...

Yeniakit Publisher
2017-09-13 10:29:00 - 2017-09-13 10:42:12
Kritik detaylar ortaya çıktı! Önce yemek yapıp...

Hakkari'de SİHA tespit edilen PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda birinin öldüğü 3'ünün de yaralandığı 4 iş birlikçi hakkındaki detaylar ortaya çıktı.

Hakkari'nin Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos'ta 4 terör  örgütü PKK üyesinin silahlı insansız hava aracıyla etkisiz hale getirildiği  operasyonda, teröristlerle toplantı halinde olan 4 iş birlikçiyle ilgili  soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Oğul köyü kırsalında 4  teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda biri ölen 3'ü de yaralanan 4 iş  birlikçiyle ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma  sürüyor.

Titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında, operasyon sırasında  teröristlerle toplantı halinde oldukları belirlenen terör örgütü PKK iş  birlikçileri I?brahim Sak, Musa Tarhan, Mehmet Temel ve I?smail Aydın'ın güvenlik  gerekçesiyle kapalı olan yolu kendi imkanlarıyla açarak teröristlerin bulunduğu  bölgeye gittikleri belirlendi. İş birlikçilerin bölgeye ulaştıktan sonra da yemek  pişirerek bir süre teröristlerin gelmesini bekledikleri tespit edildi.

İş birlikçilerin, olayın yaşandığı yerin sağ ve sol tarafının askeri  yasak alan olduğunu bilmelerine rağmen özellikle son zamanlardaki operasyonlarla  hareket alanları daralan teröristlere lojistik destek sağlamak üzere bölgeye gittiği saptandı.

Operasyonun ardından olay yerindeki incelemede bir süre önce  gasbedildiği anlaşılan ve içinde mutfak tüpleri olan 2 araç bulundu. Savcılıkça  el konulan araçlarla ilgili detaylı inceleme de sürüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu arada, iş birlikçiler arasında yer alan ve hastanedeki tedavisi  sonrası İbrahim Sak ile "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Musa  Tarhan hakkında daha önce aynı suçtan soruşturma yürütüldüğü, operasyonda  hayatını kaybeden Mehmet Temel'in babasının ise aynı suçtan cezaevinde bulunduğu  öğrenildi. Ağır yaralanan iş birlikçilerden İsmail Aydın'ın ise hastanedeki  tedavisi devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMAYLA DUYURMUŞTU

Hakkari Valiliğinden 1 Eylül'de yapılan açıklamada, Oğul köyü  kırsalında tespit edilen bir dinamik hedefin silahlı insansız hava aracıyla ateş  altına alındığı ve bölgede 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Bölgede teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan  anlaşılan İbrahim Sak ve Musa Tarhan'ın hafif, Mehmet Temel ve İsmail Aydın'ın  ağır olmak üzere 4 işbirlikçinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, kendi  imkanlarıyla Hakkari Devlet Hastanesine giden yaralılardan Temel'in hayatını  kaybettiği ve konuyla ilgili adli tahkikatın sürdürüldüğü bildirilmişti.

HAKKARİ'DEKİ BAZI TERÖR EYLEMLERİNİN FAİLİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İçişleri Bakanlığından 31 Ağustos'ta yapılan açıklamada da  terörle  mücadele kapsamında Hakkari'nin merkez Oğul köyü kırsalında düzenlenen  operasyonda, "Piro Amed" kod adlı Abdullah Sönmez ile beraberindeki "Mordem",  "Zagros" ve "Cemal" kod adlı teröristlerin etkisiz hale getirildiği ifade  edilmişti. Açıklamada, terörist Sönmez'in özel harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt  Dündar'ın şehit edildiği saldırı ile Hakkari Çukurca yolunda askeri konvoya  yönelik 2 askerin şehit düştüğü terör eyleminin faili olduğu duyurulmuştu.

SİVİL VE MASUM VATANDAŞLARA ZARAR VERİLMEDİ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise Türk Silahlı  Kuvvetlerinin (TSK) bugüne kadar hiçbir sivil ve masum vatandaşa zarar verecek  uygulama içinde olmadığı, Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos'ta silahlı insansız  hava aracıyla icra edilen operasyonda da aynı esas ve usullerin kullanıldığı  vurgulanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23