• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kripto paraleller

Yeniakit Publisher
2014-12-18 08:00:00 - 2014-12-18 07:52:43
Kripto paraleller

17-25 Aralık darbe girişimine çanak tutan medyadaki paralelcilerin, 14 Aralık operasyonuyla gözaltına alınması üzerine kripto paralelciler ortaya çıktı. Daha önce cemaate karşı olan isimler, son operasyonun ardından ihanet çetesi ile birlikte hareket ediyor.

UFUK AKAY / ANKARA - Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 30 civarındaki medya çalışanı, paralel yapının basın ayağını oluşturduğu iddiası ile gözaltına alınınca paralel aydınlar devreye sokuldu.

#GazetecilerDerhalBırakılsın hashtag’i ile birçok ünlü isim ihanet çetesinin savunuculuğuna soyunarak imza kampanyasına destek oldu.

“KEMALİST CAN” KRİPTO PARALEL Mİ?

İmza kampanyasına katılanlar arasında en dikkat çekici isim, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce cemaatin kendisine servis ettiği iddia edilen kumpas tapelerini yayınlayan Can Dündar oldu. Milliyet’ten ayrılarak Cumhuriyet gazetesine transfer olan Dündar’ın, gazetenin önemli isimlerinden İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay’ı tutukladığı bilinen paralel yapının yanında yer alması halk tarafından “acaba kripto paralel devreye mi girdi?” şeklinde yorumlandı.

“PARALEL AYDINLARA TEPKİ YAĞDI”

Ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın hepimizin yüreği cemaat için çarpıyor diyerek desteklediği suç şebekesine, gazeteci-yazar Hasan Cemal, 17-25 Aralık darbe girişimini görmezden gelerek, “sivillere darbe yapılıyor” söylemi ile destek oldu. ‘Susma, sustukça sıra sana gelecek’ twitini paylaşarak adeta sıranın kendisine gelebileceğinin sinyalini veren paralel örgütün yazarlarından Nazlı Ilıcak Twitter’da büyük tepkiler ile karşılaştı.

İşte paralel örgütün imza kampanyasına destek olan isimler: Can Dündar, Hasan Cemal, Derya Sazak, Ufuk Uras, Ferhat Kentel, Suat Kınıklıoğlu, Levent Köker, Doğan Akın, Ayhan Aktar, Murat Aksoy, Mustafa Akyol, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay, Mehmet Altan, Ergun Babahan, Hayko Bağdat, Erhan Başyurt, Yavuz Baydar, Ali Bulaç, Orhan Kemal Cengiz, Utku Çakırözer, Reha Çamuroğlu, Cengiz Çandar, Yasemin Çongar, İhsan Dağı, Neşe Düzel, Emine Uçak Erdoğan, Mustafa Erdoğan (Prof.), Doğu Ergil, Dengir Mir Mehmet Fırat, Ümit Fırat, Kazım Güleçyüz, Kadri Gürsel, Nazlı Ilıcak, Perihan Mağden, Nuray Mert, Metin Münir, Joost Lagendijk, Yılmaz Odabaşı, Turgay Oğur, Turgay Olcayto, Tarık Toros, Pınar Türenç, Mümtaz’er Türköne

“GAZETECİ YARGILANAMAZ DİYE BİR ŞEY YOK!”

Gazetecilerin ve medya çalışanlarının gözaltına alınması üzerine oluşturulmak istenen atmosferi ve yargıya düşen görevleri Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alâeddin Varol şunları söyledi: “Demokratik bir ülkede, hukuk devletinde gazeteci yargılanamaz diye bir şey olamaz. Anayasa ve ceza hukukumuzda böyle bir kanun yok. Türkiye’de herkes yargılanabilir. Zaman gazetesi ve Samanyolu TV’deki haberler ve programlarda suç unsuru olup olmadığına Cumhuriyet Savcısı karar verecektir. Savcılık suç unsuru bulur ise bu kişiler cezalandırılır, eğer suç unsuruna rastlanmaz ise bu kişiler serbest bırakılır. Ekrem Dumanlı’nın ifadesine başvurulmak istenmesine rağmen emniyete gitmeyerek, polisler tarafından gözaltına alınmak istemesini, tamamen algı operasyonu olarak görüyorum.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23