• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kral Selman Donald Trump'ı karşıladı

Yeniakit Publisher
2017-05-20 10:46:00 -
Kral Selman Donald Trump'ı karşıladı

ABD Başkanı Donald Trump ilk yurtdışı turuna başladı. İlk ziyaretini Suudi Arabistan’a yapan Trump'ı Kral Selman havalimanında karşıladı. First Lady Melanie Trump'ın giydiği kapalı kıyafet dikkati çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurtdışı turuna başladı. Trump’ın ilk durağı petrol devi Suudi Arabistan. Bugün ve yarın Riyad’da temaslarda bulunacak Trump burada ayrıca çeşitli Arap ülkeleri temsilcilerine hitaben de bir konuşma yapacak.

Trump Türkiye saati ile 10.10 sularında Riyad'a indi. Trump'ı Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud havalimanında kırmızı halıyla karşıladı.

Beyaz Saray ekibin tamamı eşlik ediyor

Trump’ın ilk yurtdışı turuna neredeyse Beyaz Saray ekibinin tamamı eşlik ediyor. First lady Melania Trump ile kızı Ivanka Trump da Başkan’ın yanında olacak. Ivanka Trump, kadın hakları sorunları ve ekonomik konularla ilgili yuvarlak masa toplantılarına katılacak.

Hahamdan özel izin
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Politico sitesine yer alan haberde, bir Beyaz Saray yetkilisine göre Ivanka Trump ve Yahudi kocası, Trump’la birlikte uçmak için hahamdan özel izin aldı. Yahudilikte hayati bir durum söz konusu olmadığı sürece Şabat günü (cuma güneşin batışıyla başlar) uçmak yasak. Trump, Suudi Arabistan ziyaretinden sonra İsrail, Vatikan ve NATO zirvesi için Brüksel’e geçecek.

55 ülkenin temsilcilerine seslenecek

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Suudi Arabistan turunda Trump’ın üç zirveye katılmasının beklendiğini yazdı. İlki ABD Başkanı ile Suudi Kralı Selman arasında olacak. Daha sonra Trump, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez ülkelerinin liderleriyle bir araya gelecek. Sonrasında da 55 Müslüman ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile temsilcilere hitap edecek. Davetli ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23