• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koza-İpek’e operasyon

Yeniakit Publisher
2015-09-02 08:21:00 - 2015-09-02 11:03:30
Koza-İpek’e operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans desteği sağladığı tespit edilen Koza-İpek Grubu’na ait 23 şirkete operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 yönetici gözaltına alınırken, hakkında gözaltı kararı bulunan Akın İpek’in yurtdışına kaçtığı öğrenildi. Hesaplardaki 7 milyar 40 milyon dolar hareketin ayrıntıları araştırılıyor.

17/25 Aralık ihanet operasyonuna imza atan paralel devlet yapılanması Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün finans destekçisi olduğu iddia edilen Koza İpek Holding’e operasyona yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in prensi olarak bilinen Akın İpek’in 23 şirketinde dün sabah arama başlattı. Operasyonu önceden haber alan İpek’in ise 30 Ağustos tarihinde yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.  

6 YÖNETİCİYE GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), İpek Medya Grubu’na ait Koza Holding’e bağlı şirketlerde ve Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in evine operasyon düzenledi. Polis, dün sabah saat 08:00’de Koza İpek Holding Yönetim Kurulu binasına geldi. Holdingin İstanbul ve Ankara’daki merkezlerinde aramalar yapılarak, 6 yönetici gözaltına alındı. Yapılan aramalarda birçok evrağa ve bilgisayara da el konuldu.

İPEK İNGİLTERE’DE İDDİASI

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki evi başta olmak üzere çeşitli adreslerde yapılan aramalarda Akın İpek’e ulaşılamadı. Hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen İpek’in İngiltere’de olduğu için gözaltına alınamadığı öğrenildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÜNİVERSİTEDE ARAMA YAPILDI

Ankara’da bulunan Akın İpek’e ait İpek Üniversitesi’nde de arama yapıldı. Üniversite kampüsü içerisinde Koza İpek Holding’e ait bir şirketin bulunduğu öğrenilirken, polislerin burada da yaptığı incelemelerde bilgisayarlara el konuldu. FETÖ’nün eğitim kurumlarında bile suç teşkil edici faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi.

OPERASYONLARI ÇARPITTILAR

Koza İpek Holding’e yapılan operasyonu paralel medya ise çarpıtarak, “özgür medya susturulmak isteniyor” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Holdinge yapılan operasyonların basına yönelik olmadığı açıklanırken, paralel medya ve destekçileri operasyonların medyaya yönelik olduğu iftirasını attı. Sabah başlayan operasyonları gün boyu, Bugün ve Samanyolu Haber televizyonları ile internet sitelerinden haberleştirmesi operasyonların medyaya yönelik olmadığını ortaya koyuyor.

PARALELE DESTEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Öte yandan; FETÖ destekçisi Akın İpek’in holdingine yapılan arama Türkiye düşmanlarını birleştirdi. CHP ve MHP Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, operasyonları kınadıkları yönünde açıklamalar yaparken, birçok milletvekili ise paralelin televizyonlarında canlı yayına çıkmak için sıraya geçti. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Zaman Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve birçok muhalif isim operasyonlara tepki göstererek AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamalar yaptı. Doğan Medya başta olmak üzere muhalif birçok basın yayın organı Fetullahçı Terör Örgütü’ne destek çıktı.

7 MİLYAR DOLAR NASIL KAÇIRILDI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı , Koza-İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı’nın bir banka bünyesindeki hesaplarına 2011 Ağustos ve Eylül aylarında bir firma tarafından 122 milyon lira gönderildiği, bankadan gelen yazıda, “bunun veri kaynağından yapılan bir hatadan kaynaklandığının” ileri sürüldüğüne işaret ederek, “bunun inandırıcılıktan uzak, Merkez Bankası tarafından yürütülen EFT mantığının işleyiş sistemine aykırı bir durum arz ettiği” gerekçesiyle ilgili banka bünyesindeki Koza İpek Eğitim-Sağlık Hizmet Yardım Vakfı’nın 2010-2015 arasındaki yönetim kurulu karar defterleri ile söz konusu banka kayıtlarına incelenmek için el konulması talep edildi. 

Başsavcılık ayrıca, İpek Grubu şirketlerinin, “Bank Asya ve bazı bankalar vasıtasıyla Bahreyn, Malta ve Kıbrıs’taki kendi hesaplarına transfer ettikleri 7 milyar 40 milyon doların, şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan paralar olup olmadığının, bu paraların hangi amaçla yurtdışı hesaplarına gönderildiğinin, bu transferlere ilişkin bilgiler ve tüm bu transferlerin şüpheli işlem olarak MASAK’a bildirilip bildirilmesinin” tespiti amacıyla arama yapılmasını istedi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23