• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köylülerden örnek dayanışma: Kendi yollarını yapıyorlar

Yeniakit Publisher
2017-11-11 15:05:49 -
Köylülerden örnek dayanışma: Kendi yollarını yapıyorlar

400 nüfusun yaşadığı 80 haneli Taşlık Köyü'nde yaşayan köylüler, köy yolunu yapmak ve içme suyu getirmek için kendi imkanlarını seferber etti.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre mesafede olan Taşlık köyünde yıllardır devam eden yol ve içme suyu sorununun çözümüne destek bulamayan köylüler, kendi imkanlarını kullanmaya başladı. Göç dolayısıyla genç nüfusun neredeyse yok olduğu, 40 yaş üzeri vatandaşların yaşadığı köyde bir araya gelen vatandaşlar örnek dayanışma sağladı.

Yaptıkları çalışma ile bilgili bilgiler veren Köy Muhtarı İbrahim Tüysüz, “KÖYDES’ten köyümüze bir miktar para ayrılmıştı ancak bu para ne köyümüzün yapımına ne de içme suyuna yeterli değildi. Gelen desteğin yeterli olmamasına rağmen köylülerimiz kendi aralarında para toplayarak, işçiliğini de kendisi yaparak önce bozuk olan yolunun tamirini ardından ise içme suyu ihtiyacı için 60 tonluk su deposunun yapımını gerçekleştirdik. İş bölümü yapan köylü erkeklerimizin bir bölümü devletin verdiği malzemeyi kullanarak 4 kilometrelik yolda bozuk olan bölümlere yama yaparken, diğer tarafta ise köyün tamamının içme suyu ihtiyacını karşılayacak 60 tonluk su deposunu tamamladı” dedi.

Köylü vatandaşların bununla da kalmayarak tamamen kendi imkanlarıyla yeni yol açma çalışması da yaptığını anlatan Muhtar Tüysüz “Köyümüzün hala yol gitmeyen yerleri var. Köylülerimiz bu konuda da bir dayanışma örneği göstererek yeni yol açma çalışması devam ediyor. Köyümüzün Üçbacak denilen mevkiinde tamamlandığında 2 kilometreyi bulacak bir yol çalışması başlattık. Bu yol çalışması tamamen köylülerimizin kendi imkanlarıyla yapılmaktadır. Temennimiz bu yolun Önerli köyü ile bağlantısını sağlamaktır. Köyümüzde ulaşım sağlanmayan bir yer kalmaması için çalışmalarımız sürmektedir. Her şeyi devletten beklememek gerektiğinin bilincindeyiz fakat yine de devlet desteği olmadan bir şey yapmak kolay değildir“ diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23