• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

kot nasıl esner?

Yeniakit Publisher
2018-06-18 21:12:00 -
kot nasıl esner?

Kot pantolonlar genellikle mavi tonlarında olan kaba pamuklu kumaştan imal edilirler. Kot kelimesi ise bu pantolon türünü ilk üreten kuruluşun adı dolayısıyla gelmektedir.

Kadın ve erkekler tarafından oldukça tercih edilmekte olan pantolon çeşitlerinden biri de elbette ki kot pantolonlardır. Dayanıklı bir kumaştan imal edilmelerinden ötürü esneme özelliği aslında oldukça az olmaktadır. Anca satın alınması ardından giyildikçe çok az bir miktar genişlemektedir. Özellikle de diz kısımlarında esnemeye ya da genişlemeye daha çok karşılaşılmaktadır. Aslında buradaki genişlemede pantolonda deformasyon yaratıp kötü bir görünüme sebep olmasına yol açmaktadır.

Kot pantolonlar bazı durumlarda esnemeye ihtiyaç duyarlar. Her ne kadar dar kot modası her daim sürse de bazı zamanlar bunların içerisine girebilmek epeyce zor olmaktadır. Kilo alımları, hamilelik, karın şişmesi, bölgesel şişkinlikler derken kot pantolonların içine girmek ciddi bir uğraş gerektirmektedir. İşte böylesi zamanlarda bazı esneme teknikleri ile bu durumun üstesinden gelebilmek mümkündür. Peki, nasıl?

Kot pantolonları esnetmek için en bilinen yöntemlerden birisi de ilave kumaş kullanımıdır. Burada kullanılacak olan ilave kumaş daha önce pantolondan kesilmiş olan parçalar ile rahatlıkla yapılabilir. İlave parçalar pantolonun arka kısmından bel bölümüne dikilerek eklenir. Böylece bel kısmı esnetilip genişleterek daha rahat bir giyme keyfi yaşatılabilir.

Kot pantolonlarını esnetmenin bir diğer yöntemi de sık giyilmesi ve de sıcak suda yıkamamak olacaktır. Hele ki likralı pantolonlar için bu daha çok geçerlidir. Sık sık giyilen pantolonlar zamanla esneme yaparak genişleyecektir. Ancak sıcak suyla çamaşır makinesinde yıkama ardından daralarak eskisi gibi çok sıkı bir hale bürünebilecektir. Bu yüzden yıkamanın daha ziyade ılık su ile elde yapılması tercih edilir.

Kot pantolonlarını esnetmek için bir diğer yöntem ise lastik saç tokasıdır. Lastik toka kotun önce düğmesine sonrada iliğine geçirilir. Bu şekilde kotun beli birkaç santimetre açılarak esnetilmiş olacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23