• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köşk anketinin sonucu

Yeniakit Publisher
2014-04-17 10:18:00 -
Köşk anketinin sonucu

Dün Başbakan Erdoğan başkanlığında parti Genel Merkezi’nde toplanan AK Partili milletvekillerinin ana gündemi Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiydi.

Erdoğan bu kritik konuyu milletvekilleriyle istişare etti. Tabii Erdoğan’ın istişaresi milletvekilleriyle sınırlı kalmayacak. Türkiye genelindeki bütün teşkilatla yapılan istişarelerden sonra elindeki sonuçlarla birlikte nihai istişareyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül de dün bu konuda yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan ile yakın sürede görüşeceklerini, kararın iki kişinin görüşmesine bağlı olarak verilmeyeceğini, geniş görüşmeler ve halkın tercihine göre olacağını yineledi. Gül’ün kimin Cumhurbaşkanı olacağına Türk halkının karar vereceğine vurgu yaparak, “Hiç kimse şimdiden bu benim cebimdedir dememeli” ifadesini kullanması dikkat çekiciydi.

Biz de bu yönde nabız çalışmalarımızı sürdürdük.

Genel Merkez’deki istişare toplantısından sonra edindiğimiz bilgilere göre, milletvekillerinin genel eğilimi Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkmasından yana. Hatta dağıtılan ankette iki soru sorularak milletvekillerinin Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istedikleri ve 3 dönem kuralıyla ilgili ne düşündükleri tespit edildi. Ama bu bazı gazetelerin iddialarının aksine isimsiz ve imzasız kapalı zarf usulüyle yapıldı. 

Son derece isabetli bir yöntem bence. Vekiller böylelikle düşüncelerini hiçbir endişe yaşamadan rahatça ortaya koymuş oldular. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gelen ilk bilgilere göre, tercihlerde Erdoğan ismi açık ara ön plana çıktı. 

YENER DÖNMEZ'İN BUGÜNKÜ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23