• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köşeye sıkışan PKK’lılar bomba yükledikleri aracı patlattı

Yeniakit Publisher
2017-11-14 17:29:40 -
Köşeye sıkışan PKK’lılar bomba yükledikleri aracı patlattı

Ağrı Dağı kırsalında düzenlenen operasyonda köşeye sıkışan teröristler, bomba yükledikleri aracı güvenlik güçlerinin eline geçmesin diye patlattı.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbarat çalışmaları kapsamında Ağrı Dağında faaliyet gösteren teröristlerin şifreli konuşmaları çözüldü. Şifreli konuşmada ‘tüp’ ve ‘gübre’ sözcükleri üzerinde duran güvenlik güçleri bölücü terör örgütü mensuplarının kısa zaman içerisinde bombalı araç eylemi arayışı içerisinde olduğunu belirledi. Bu kapsamda Ağrı Dağında bomba yüklendiği belirlenen araç Hallaç Köyü yakınlarında sıkıştırılarak hareketsiz kalması sağlandı. Sıkışan teröristler bomba yüklü aracı patlattı. Patlamada her hangi bir askerde yaralanma ve zayiat meydana gelmezken teröristler tarafından planlanan bombalı araç eylemi yapılan operasyonla başarısızlığa uğratıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bolat’ın adının verildiği operasyonun devamında teröristlerin kış yapılanması için kullandıkları sığınak ve barınaklar tespit edildi. Eliköy mevkiinde dere yatağında toprağa gömülü vaziyette bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 1 ton 650 kilogram amonyum nitrat gübre ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler gerekli çalışmaların ardından imha edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23