• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

’Koruma’yı kabul etmeyen Suriyeli esnafı kaçırıp 150 bin dolar fidye istediler

Yeniakit Publisher
2017-08-26 16:10:52 -
’Koruma’yı kabul etmeyen Suriyeli esnafı kaçırıp 150 bin dolar fidye istediler

Esenyurt’ta "koruma" adı altında para vermeyi kabul etmeyen Suriye uyruklu esnafı kaçırarak elleri ve ayakları bağlı bir şekilde rehin tutan şebeke polis operasyonuyla çökertildi. 150 bin dolar fidye isteyen 6 şüpheli gözaltına alınırken, rehin tutulan şahıs ailesine kavuştu.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Esenyurt’ta lokanta işleten Suriye uyruklu Taha Mhdnour (36), geçtiğimiz Çarşamba günü gece yarısı ortadan kayboldu. Kendisinden haber alamayan eşi Azize Mhdnour, kaybolmasından 2 gün sonra Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Aramalar devam ederken Mhdnour’ı telefon ile arayan şüpheliler, eşinin hayatı karşılığında 150 bin dolar fidye istedi. Bunun üzerine konuyu devralan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçırılan Mhdnour’u aramaya başladı.

Koruma bahanesiyle haraç istediler

Yapılan soruşturma sonrasında kaçırılan Mhdnour’un lokantasında bir süre önce bir kavga çıktığının ve sonrasında bazı kişilerin Mhdnour’un yanına gelerek “koruma” yapacaklarını ifade etmelerinin ardından para istediklerini belirledi. Bunun üzerine polis ekipleri, ilçede fitness salonu olan Türk vatandaşı G.A.’yı (26) gözaltına aldı. Sorguya alınan şahsın ifadesi üzerine devam edilen operasyonda, olayı Türk vatandaşı M.T.’nin (32) planlandığı öğrenildi. Bunun üzerine polis ekipleri, bu şahsı da yakalayarak gözaltına aldı. Planlayıcı şahsın ifadeleri doğrultusunda rehinenin yine ilçedeki bir evde tutulduğu bilgisine ulaşıldı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eve yapılan operasyonda kurtarıldı

Rehinenin tutulduğu adres bilgine ulaşan Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi ekipleri, Pınar Mahallesi 1501 Sokak’ta bulunan adrese operasyon düzenledi. Polis ekipleri kapıyı çaldıklarında karşılarına çıkan kadının farklı dillerde evde kimsenin olmadığını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri, rehinenin zarar görmemesi için evinden önünden ayrıldı. Operasyondan kısa bir süre sonra polis ekipleri, çelik yelekle birlikte eve baskın yapıldı. Yapılan baskında evdeki Sahide A. adlı kadın ile Abdullah V. (19), Mustafa Ö. (26), Vahit Y. (30) gözaltına alındı.

Banyoda elleri ve ayakları bağlı şekilde bulundu

Evde arama yapan polis, banyoda elleri ve ayakları bağlı bir şekilde hareketsiz duran Taha Mhdnour’u buldu. Perişan halde olan adamın ellerini ve ayaklarını çözen ekipler, onu Gasp Büro Amirliği’ne götürdü. Mhdnour polise verdiği ifadesinde şüphelilerden şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23