• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KORKULARI OSMANLI DERTLERİ TÜRKİYE

Yeniakit Publisher
2016-08-29 12:57:00 - 2016-08-29 12:59:10
KORKULARI OSMANLI DERTLERİ TÜRKİYE

Türkiye'nin aleyhine çalışan bütün terörist yapılanmaları açıkça destekleyen Avusturya’nın darbe kalkışmasının ilk gününden beri Türkiye'nin aleyhine yayın yapmasının bilinçaltında; kadim haçlı ruhu ve Osmanlı düşmanlığının yattığı ortaya çıktı.

15 Temmuz'da FETÖ(Fetullahçı Terör Örgütü) tarafından gerçekleşen darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından büyük hüsran yaşayan Avusturya’nın Türkiye düşmanlığının nedeni ortaya çıktı. Başta PKK ve birçok terör örgütüne açıkça destek veren Avusturya’nın darbe kalkışmasının ilk gününden beri Türkiye'nin aleyhine yayın yapmasının bilinçaltında; kadim haçlı ruhu ve zihniyetinden beslenen bir Osmanlı düşmanlığının yattığı öğrenildi.  

ŞEN: HEDEFLERİ TÜRKİYE DEĞİL

Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Vakfı eski direktörü ve Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Avusturya’nın Türkiye’ye her fırsatta nefret kusan yayınlarda bulunmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avusturya’nın hedef saptırdığına işaret eden Prof. Dr. Faruk Şen, “Avusturya’da hükümet ve muhalefet iç politikadaki çekişmelerini oya çevirmek için Türkiye’ye saldırıyor. Son aylarda 9 milyonluk nüfusu ile Avusturya, Türkiye’ye neredeyse slogan savaşı açmış bulunuyor. Avusturya’da muhalefet ve koalisyonun iki partneri, Türkiye’yi dışlayıcı söylemler konusunda birbirleriyle yarışıyorlar. Hedefleri Türkiye ile uğraşmak değil, hedefleri Türkiye’ye çatarak kamuoyunda kendilerine politik destek sağlamak” ifadelerini kullandı.

İSLAMAFOBİ EN ÇOK BU ÜLKEDE GELİŞTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Avusturya’nın Türkiye düşmanlığının kökeninin Osmanlı Devleti’ne uzandığını belirten Prof. Dr. Şen, şöyle konuştu: “Avusturya’da I. ve II. Viyana muharebelerinden beri bir Türk düşmanlığı var. Bu Türk düşmanlığı bir de bu ülkede yaşayan 350 bini bulan Türk kökenli Avusturyalılar ile daha da artmış durumda. 1911’de ilk defa Avrupa’da İslam’ı resmi din olarak kabul etmiş olan Avusturya, şuanda İslamafobi’nin ve Türkofobi’nin en çok geliştiği ülke konumunda. Türkiye AB ilişkilerinin kesilmesinden tutun Cumhurbaşkanına ve hükümete her gün ağır hakaretlerde bulunan Avusturya, seviyesiz yaklaşımlarını sürdürerek, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kamuoyuna yaranarak iç politikada destek sağlamak istiyorlar.”

BATI DA AVUSTURYA’DAN RAHATSIZ

Türkiye’nin Avusturya ile diplomatik ilişkilerine de değinen Prof. Dr. Faruk Şen, Avusturya’nın ırkçı yaklaşımlarının batıyı da rahatsız ettiğini dile getirdi. Türkiye için Avusturya önemli bir ülke değil” diyen Şen, “Avusturya’nın düşmanlığı Türkiye’ye bir şey kaybettirmez. AB’nin diğer ülkeleri de Avusturya’daki bu gelişmeleri huzursuzlukla takip ediyorlar. Almanya bu konuda Avusturya’ya serzenişlerde de bulunuyor fakat Avusturyalı politikacılar, bundan pek de etkilenmiyorlar. Bu gelişmeler ülkede yaşayan 350 bine yakın Türk kökenli Avusturyalıyı rahatsız ediyor. Birçok Türk Avusturya’daki bu gelişmelerden sonra, Avusturya’yı terk ederek Türkiye’ye dönme çabaları içerisindeler” diye konuştu.

İşte Avusturya’nın Türkiye düşmanlıklarından bazıları:

HAVALİMANINDA REZİL AFİŞ
Avusturya'nın başkenti Viyana'da geçtiğimiz ay, Türkiye'ye olan nefreti gözler önüne seren bir afiş asılmıştı. Viyana Havalimanı'na "Türkiye tatili ile sadece ERDOĞANI destekliyorsunuz, gitmeyin!" afişini asan Avusturya, Türkiye'ye olan nefretini ortaya koymuştu. Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan çirkin afiş, gelen tepkiler sonucu kaldırılmıştı.

TÜRK BAYRAĞINI YASAKLADILAR
Avusturya'nın Wiener Neusttadt şehrinde ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı çıkan Türklerin evlerine ve balkonlarına Türk bayrağı asması yasaklanmıştı. Wiener Neustadt Belediye Başkanı Klaus Schneeberger, Türk sivil toplum örgütleri ve toplu konut yönetimlerine gönderdiği mektubunda, evlere ve balkonlara asılan Türk bayraklarının kaldırılmasını istemişti.

AB ÜYELİĞİYLE TEHDİT ETMİŞTİ

Daha önceden 'Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum' gibi seviyesiz açıklamalarda bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz da hadsiz bir açıklamalarda bulunmuştu. Milli iradeyi hiçe sayan Kurz, FETÖ mensubu askerlerin başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye'de tartışılan idam cezasının kabul edilemez olduğunu söylemişti. Türkiye'yi AB üyeliği ile tehdit eden Kurz "AB'ye üyelik için müzakereler yürüten Türkiye'nin idamı geri getirmesi, üyelik görüşmelerinin dondurulmasına neden olur" ifadelerini kullanmıştı.

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL  

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23