• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korku sardı: Türkiye'ye saldırı başlatacağız

Yeniakit Publisher
2017-10-11 08:32:00 - 2017-10-11 08:44:55
Korku sardı: Türkiye'ye saldırı başlatacağız

Türkiye'nin İdlib'e girmesiyle panikleyen terör örgütü PKK/PYD, düzenlediği toplantılarda Türkiye'ye karşı saldırı kararı aldı.

Türkiye’nin İdlib operasyonu, ABD ve PKK’nın başını çektiği terör cephesini hareketlendirdi. Terör örgütü PKK-PYD, işgali altında tuttuğu Afrin,Tel Abyad, Münbiç ve Ayn el-Arab’da 8 Ekim Pazar günü eşzamanlı toplantılar düzenlendi. Toplantılarda Afrin başta olmak üzere Türkiye sınırının sıfır noktasındaki tüm bölgelere militan takviyesi kararı alan örgüt, İdlib’e giren Mehmetçiğin asıl hedefinin Afrin ve PKK olduğunu vurguladı; üyelerine ‘savaşa hazır olun’ talimatı iletti.

TÜRKİYE’YE SALDIRACAKLAR

Elde edilen bilgilere göre, Afrin toplantısında PKK-PYD’nin sözde askeri komutanı ‘Renas’ kod adlı terörist, İdlib operasyonunun Afrin’de PYD’yi izole girişimi olduğunu söyledi. “Afrin’e yapılacak herhangi bir saldırı, müstakil bir bölgeye yönelik saldırıyla eşit olarak görülecek. ABD’li ve Avrupalı dostlarımızdan bu konuda söz aldık. Türkiye’ye karşı siyasi ve askeri hazırlıklarımız kadim dostlarımızın desteğiyle sürüyor” diyen PKK’nın sözde Afrin Askeri Komutanı, “Tüm sınır hattından PYD timleri saldırı hazırlığında olacak ve Türkiye’ye doğrudan saldırı başlatacağız” diye konuştu. PKK-PYD’nin eşzamanlı yaptığı toplantılarda başta Münbiç, Eşrefiye, Şeyh Maksud ve yeni işgal bölgelerinden sınır hattına savaşçı getirilmesi kararı da alındı. Türkmen ve Arapların yoğun yaşadığı bölgelerden 16-40 yaş aralığında savaşçıların silah altına alınması talimatı verilen toplantılarda, cephe gerisinde kontrol noktalarında görevli militanların da sınır hattında saldırı için görevlendirileceği belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23