• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Konya’da gelin bulmak için acil servise gidenler var’ desek… Ne dersiniz?

Yeniakit Publisher
2016-09-26 10:20:00 -
‘Konya’da gelin bulmak için acil servise gidenler var’ desek… Ne dersiniz?

Adı üstünde acil servis… Aciliyeti olan hastaların en kısa zamanda tedavi altına alınması gereken yer… Ama Konya’da bazı vatandaşlar bu durumu farklı algılıyor ve ona göre davranıyor. Bakın nasıl?

Konya’da bazı sağlık kuruluşlarında görev yapan yöneticilerin yaptığı açıklamalar kanınızı donduracak cinsten...

Acil servislere her yıl milyonlarca müracaatın yapıldığını belirten yetkililer, fıkralara konu olacak başvuruların yapıldığını belirtiyorlar.

Yetkililer, vatandaşların gereksiz biçimde acil servislere müracaat etmesinin hizmetleri aksattığının altını çiziyorlar.

Konya’da hizmet veren acil servislere Konyalı vatandaşların bazen gözündeki kırışıklık için, bazen de gelin adayı için başvurulduğu hastanelerin yetkilileri tarafından açıkça ortaya kondu.

“SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN GELİN”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gül, "Gelin adayını bulmak için bile acile başvuruluyor. Gözündeki kırışıklığı gidermek isteyen geliyor. Hastaya serum takacağız, 'İçine vitamin karıştırmayın orucum bozulmasın' diyor. Bir defasında orta yaşlarda üç kadın, acile geldi. Kabine girdiğinde, 'Hanginiz hastasınız' diye sorduğumda, ilk etapta birbirlerine baktılar, cevap veremediler. Biz şüphelenince biri, kendisinin hasta olduğunu söyledi ve sedyeye yattı. Şikâyetini sorduğumda, kekelemeye başladı. İnandırıcı olmayan şeyler söyledi. Muayenesini yapmaya başladığımda aslında çok hasta olmadığı ortaya çıktı. En sonunda oğluna sağlık sektöründe çalışan bir gelin adayı aradığını, uygun gelin adayını bulabilmek için acil servise geldiklerini itiraf etti. Bunu duyunca hepimiz şaşırdık kaldık.

“GÖZÜMDEKİ KIRIŞIKLIK …”

Bir defasında da genç kadın, yeni aldığı makyaj malzemesi gözünde kırışıklığa neden olduğu şikâyetinde bulunuyor. 'Kullanmayın' deniliyor. Makyaj yapmak zorunda olduğunu ve başka bir alternatif bulunmasını istiyor. Başka bir kadın 3-4 acil servise gitmiş. En son geldiği servisteki doktora fiziksel saldırıda bulunuyor. Bağırırken de 'Siz bu kadar iyi, sabırlı olamazsınız' diyor. Yani doktor sabırlı olduğu için saldırıyor. Bir defasında da yeni aldığı pantolon vücudunda leke yapan biri başvurdu. Yapılan tahlillerde bu yönde bir bulguya rastlamadık. Sonra anladık ki adam kendisini kanser sanıyor, üzerindeki lekenin de bu yüzden oluştuğunu düşünüyormuş. Tatile çıkacağı için tansiyonuna baktırmaya gelenlerle de karşılaştık."

Gül, doktorlardan beklenen tavırları göremeyenlerin bazen olumsuz hareketlerde bulunabildiğini de kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23