• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Konya Kitap Günleri’ kapılarını halka açtı

Yeniakit Publisher
2017-03-29 22:54:00 -
‘Konya Kitap Günleri’ kapılarını halka açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Eğitimevi Organizasyon’un düzenlediği 5. Konya Kitap Günleri, 27 Mart’ta başladı. 250 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Konya Kitap Günleri’nde; on binlerce kitap ve birçok ünlü yazar Konyalı kitapseverlerle buluşuyor. Türkiye’nin en çok kitap okuyan illerinden biri olan Konya birbirinden ünlü yazarlarla 27 Mart -9 Nisan tarihleri arasında Konyalılarla buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bu yıl 5. düzenlenen ‘Konya Kitap Günleri’ Kütüphaneler Haftası’nda ve Dünya Tiyatrolar Günü olan 27 Mart’ta kapılarını açtı. 9 Nisan’a kadar sürecek olan fuar; çeşitli kültür etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Pek çok ünlü yazar şehre gelip, kitapseverlerle buluşacak. Düşün hayatına zenginlik getirecek konferanslar düzenlenecek, şiir dinletileri gerçekleştirilecek.

Etkinlikle ilgili görüşlerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek;  “Konyamız gerek Selçuklu, gerekse Osmanlı Döneminde devletin kültür başkentlerinden biri oldu. Yetiştirdiği onca düşünür ve yazarla çağları etkiledi. Konya’nın düşün ve edebiyat hayatına getirdiği zenginlikleri belediye olarak yaptığımız etkinliklerle sürdürerek bir geleneği devam ettiriyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Konya Kitap Günleri de bu etkinliklerimizin başında yer alıyor. Şehrimiz; Kitap Günleri ile binlerce kitapla, onlarca yazarla buluşuyor. Bu güzel etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz. dedi.

Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Eğitimevi Organizasyon Genel Müdürü Ahmet Ali Ortadeveci; “Kültürümüz için çalışmak, gelecek nesillere kültürümüzü daha iyi tanıtmak için böyle güzel organizasyonlar gerçekleştirmek beni çok mutlu ediyor. Konya Türkiye’nin en çok kitap okuyan illeri arasında... Türkiye’nin en büyük kitap organizasyonlarından birini burada yapmak da tesadüf değil.” Diye konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Her gün ‘Ben Mehmet Akif’ oyunu sergilenecek

Konya Kitap Günleri, 27 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenleniyor. 5. Konya Kitap Günleri etkinliği boyunca, imza günü, seminer ve etkinlikler de gerçekleştiriliyor. İlber Ortaylı, Hanefi Avcı, Vehbi Vakkasoğlu, Kahraman Tazeoğlu, Emine Şenlikoğlu, Kamil Çakır, Ayşe Ortadeveci gibi ünlü yazarların da katılacağı etkinlikte; 35 yazar ayrıca halka konferans da verecek. 100 bin öğrenci ve toplamda 250 bin kişinin katılması planlanan etkinlikte; 70 yayınevi yer alacak.

100 bin çeşit kitabın okurlarla buluşacağı etkinlikte; her gün ziyaretçiler için ‘Ben Mehmet Akif’ oyunu da sergilenecek. Etkinlik öncesinde öğrencilerde okuma isteği aşılanması amacıyla 100 bin ‘kitap kumbara’ da hediye edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23