• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konutta prim yapacak 15 semt

Yeniakit Publisher
2015-05-04 14:03:00 -
Konutta prim yapacak 15 semt

Son yıllarda gayrimenkulde kazancın kapısı olarak görülen markalı projelerin en çok inşa edildiği İstanbul’da herkes kendi oturduğu bölgenin geleceğiyle ilgili gelişmelere kulak kabartıyor.

Peki orta ve uzun vadede İstanbul genelinde hangi semtlerde konut ve diğer gayrimenkul yatırımları yatırımcılarına kazandıracak. 2015’in ilk yarısı itibariyle Mehmet Canıtatlı, uzmanlara sordu ve ortaya şu tablo çıktı:

Ispartakule - Bahçeşehir

Bahçeşehir bölgesine bağlı olarak gelişimini sürdüren Ispartakule bölgesinde bulunan büyük arsalar önemli geliştirme çalışmalarının yapılmasına olanak sağlamaktadır. TOKİ ve Emlak Konut’un elinde halihazırda bu bölgede arsa stokunun bulunması bölgede yeni gelişme çalışmalarının yapılabileceğini göstermektedir. Önemli geliştirme firmalarının başarılı projelerinin bölgede bulunması, lokasyonun değerini ve markasını yükselmektedir. Geliştirilmekte olan Bio-City projesi Ispartakule bölgesini de etkileyecek ve bölgeye katkı sağlayacaktır. Ayrıca Kanal İstanbul projesinin takip edeceği rota (Küçükçekmece – Sazlıdere – Yeniköy) bölgeye oldukça yakındır. Kanal İstanbul çevresinde gelişecek olan yeni şehrin Ispartakule bölgesinden kuzeye doğru etap etap ilerleyeceği düşünülmektedir.

Seyrantepe

Seyrantepe – Ayazağa bölgesi özellikle Maslak – Levent – Zincirlikuyu aksına yakınlığı ve ulaşım bağlantılarının gücü ile ön plana çıkmaktadır. Seyrantepe bölgesinde, kent merkezine yakın konumda bulunan sanayi alanlarından dönüşecek arsalar ve kamu arsaları bulunmaktadır. Ülkemizin çok önemli geliştirme firmaları hâlihazırda önemli projelere imza atmaktadırlar. Bölgenin bilinirliliği ve cazibesi önümüzdeki dönemde daha da artacaktır. Metro yatırımı ve diğer önemli kamu yatırımları bölgenin gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kağıthane

Cendere Vadisi olarak adlandırılan vadideki çok sayıda nitelikli   proje örnek teşkil etmektedir. Öte yandan bu aksın devamında yeni proje konseptlerine ev sahipliği yapan Kâğıthane yeralmaktadır.

İstanbul’un önemli ofis gelişmelerinin yaşandığı merkezlerden biri de Kağıthane’dir. İstanbul’un mevcut iş merkezine yakın konumu ve güçlü ulaşım bağlantılarına sahip bölge MİA  dışında kalmakla birlikte MİA bölgesine paralel gelişimi ile dikkat çekmektedir. Önemli ofis, perakende ve karma kullanım projelerinin hayata geçtiği bölgede hali hazırda inşaatı devam eden oldukça büyük bir arz bulunmaktadır. Bölgenin karma kullanım projelerine uygun olması geniş bir geliştirici kitlesinin bölge ile ilgilenmesine sebep olmaktadır. Eski sanayi alanlarının dönüşümü ile ortaya çıkan geniş arsalar nitelikli proje geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Önümüzdeki yıllarda bölgenin metroyla  MİA’ya bağlanması ile birlikte Avrupa Yakasının önemli bir alt merkezi olmasına kesin gözüyle bakılmaktadır.

 Zeytinburnu – Topkapı – Bayrampaşa

Zeytinburnu – Topkapı – Bayrampaşa bölgesi şehrin merkezine yakın konumu ve önemli ulaşım bağlantıları ile dikkat çekmekte, hızla gelişmektedir. Özellikle büyük sanayi tesisi alanları bölgede bulunmaktadır. Sanayinin şehrin çeperlerine doğru taşınmasından dolayı, bölgedeki sanayi alanlarındaki dönüşümü hızlanmıştır.

Son dönemde geliştirilen üst gelir grubuna hitap eden projelerin yanı sıra, bölgenin  sahil kesiminde turizm yatırımları da planlanmaktadır. Marmaray’ın gelişiyle de bu bandın gelişiminin hız kazanacağı düşünülmektedir.

Arnavutköy

Arnavutköy İstanbul’un yeni ilçelerinden biri olan bölge, ulusal ölçekteki yatırımların bu bölgeye yoğunlaşması sonucunda  hızlı bir biçimde  gündeme gelmiştir. Kanal İstanbul ve 3. Havaalanın bölgede yer alması bölgenin kaderini bir anda değiştirmiştir. 3. Köprü ve bağlantı yolları ile ulaşım alt yapısı gelişecek olan bölgede arsa fiyatları oldukça hızlı bir şekilde yükselmiş ve el değiştirmeler hızlanmıştır. Kanal İstanbul çevresine kurulacak olan yerleşim bölgesinin Ispartakule ve Kayabaşı bölgesinden kuzeye doğru genişletilecek olması sonrasında, bölgede bir milyonu aşkın bir nüfusun yaşayacağı düşünülmektedir. 3. Havaalanı bölgenin gelişme lokomotifi olacak ve gelişmeyi ateşleyici bir rol üstlenecektir.

Ataşehir

Ataşehir bölgesinde ise,  Doğu  Ataşehir yerleşiminin devamında geliştirilen Batı Ataşehir  ciddi bir yeni konut stoğunun arzını sağlamıştır. Son dönemde bölgede geliştirilecek Finans Merkezi, bölgenin ticari açıdan gelişimine önemli bir katkı sağlayacak olup, Anadolu yakasının yeni bir ticari merkezi olacaktır. Kamunun öncelikli olarak kendi kullanımı için ofis alanı ürettiği bölgede geliştirici firmalar ise daha çok konut ve ofis alanları üretmektedir. Bununla birlikte perakende alanları ve konaklama alanları da geliştirilmektedir. 2016’ya kadar üretilecek olan ofis stoku ile birlikte bölgenin Anadolu yakasının en önemli ofis bölgesi olacağı düşünülmektedir. Bölgenin ulaşım altyapısının geliştirilmesine zaman içerisinde ihtiyaç olacağı düşünülmektedir.

Sultanbeyli – Taşdelen – Sancaktepe

Sultanbeyli – Taşdelen – Sancaktepe bölgeleri ise gelişimizni hızla sürdüren bölgelerdir. 3. köprünün Sultanbeyli Alemdağ ve Mevlana mahallesinde yer alan çıkışları Anadolu yakasında yer alan en önemli otoyol bağlantıları haline gelmektedir. Ayrıca Üsküdar – Taşdelen arasında çalışmaları devam eden metro bölgenin erişilebilirliğini arttıracaktır. Bu metro hattının zaman içerisinde Kadıköy – Kartal metrosuna bağlanması da söz konusudur. Böylece Sultanbeyli – Taşdelen – Sancaktepe bölgesi erişilebilirlik açısından avantajlı hale gelecektir. Halihazırda bölgede büyük gruplar tarafından geliştirilen markalı konut projeleri bulunmaktadır. İnşaatı süren ve projelendirme aşamasında olan oldukça fazla sayıda konut projesi de mevcuttur.

Kartal

İstanbul İl Çevre Düzeni Planı ile önemli bir alt merkez olan Kartal bölgesi ise, Adalet Sarayı ve Devlet Hastanesi gibi kamu yatırımları ile daha da ilgi çekici bir hale gelmektedir.  Ayrıca bölgenin sanayiden dönüşümü ile birlikte çok sayıda büyük ve mülkiyet sorunu olmayan arsa bulunması geliştiricileri bölgeye çekmektedir. Metro tamamlandığında Marmaray’ın bölgenin ulaşılabilirliğini arttırması ile Kartal önümüzdeki günlerde daha da önemli bir çekim merkezi haline gelecektir. Bölgede yapılan geliştirme projelerinde, E-5 Yolu üzerinde ofis kullanımına uygun yapıların yoğun olduğu, bu aksa paralel kısımlar ve sahil kesiminde yeni konut projelerin geliştirildiği görülmektedir.

Güneşli – Basın Ekspres 

Güneşli – Basın Ekspres bölgesinin en büyük avantajı Atatürk Havaalanına yakın olan konumudur. Ayrıca Tem ile E-5 arasında önemli bir bağlantı noktası olması erişilebilirliğini arttırmaktadır. İnşaat aşamasında olan metronun da tamamlanmasıyla bölgenin çekim gücü daha da artacaktır. Basın Ekspres hattı boyunca yer alan fabrikaların şehir dışına taşınması ile birlikte büyük arsalar üzerinde, nitelikli gayrimenkul projeleri inşa edilmiştir. Bölgede karma kullanım projeleri, nitelikli konut projeleri, AVM’ler ve konaklama projelerinin de içinde bulunduğu farklı kullanımlar bir arada bulunmaktadır. Bölgedeki ofis stoku, yeni geliştirilen projeler ve ulaşım altyapısı dikkate alındığında Basın Ekspres aksının önemli bir merkez olma potansiyeli yüksektir.

Okmeydanı 

Piyalepaşa tünelleri ve ilgili bağlantılı yollarının yapımı ile Bomonti bölgesi çok hızlı bir şekilde yükselişe geçmiştir. Bölgenin gelişimine Beşiktaş ve Kağıthane tünelleri katkı sağlamıştır. Bölgedeki projelerin pek çoğu üst gelir grubunu hedefleyen residence tarzı konutlar şeklindedir. Residence projelerinde uzun dönem kiralama ve/veya otel olarak işletilen kullanımlar da bir arada bulunmaktadır. Otel ve ofis yatırımları da bölgede hayata geçmektedir. Bölgedeki gelişim Feriköy bölgesinde de çeşitli gayrimenkul projelerinin geliştirilmesine ön ayak olmuştur. Bomonti bölgesindeki gelişim Piyalepaşa Bulvarı üzerinden Dolapdere’ye doğru ilerlemektedir. Bölgede kentsel dönüşüm yasası kapsamında Bakanlık ve Belediyenin de çeşitli çalışmalar yürüttüğü bilinmektedir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23