• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konserde patlama

Yeniakit Publisher
2017-05-24 06:35:00 -
Konserde patlama

İngiltere’nin kuzeybatısındaki Manchester kentinde bir konser salonunda pazartesi gecesi düzenlenen terör saldırısında 22 kişi hayatını kaybetti ve 119 kişi yaralandı.

Manchester polisi yaptığı açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD’li müzisyen Ariana Grande’nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35’te (TSİ 00.35) bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

Büyük patlama sesi ve panik

Görgü tanıkları, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı. Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “eldeki mevcut bilgiler çerçevesinde patlamanın şu an için terör saldırısı olarak soruşturulduğunu” söyledi. 

Konser salonunda düzenlenen bu terör saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Hopkins, yaralanan 119 kişinin de kentteki 8 hastanede tedavi gördüğünü bildirdi.

EYLEMCİ OLAY YERİNDE ÖLDÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hopkins, eylemcinin bir erkek tarafından gerçekleştirildiğini, üzerindeki patlayıcı düzeneğini ateşleyen failin de olay yerinde öldüğünü kaydetti.  Hopkins ayrıca, Manchester genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve ilave 400 polisin konuşlandırıldığını açıkladı. 

Ayrıca polis, kent merkezindeki katedralin bahçesinde bulunan şüpheli bir paketin de kontrollü şekilde patlatıldığını ve içinden giysi çıktığını belirtti. Bu arada İngiliz polisi, Manchester Arena konser salonunda meydana gelen terör saldırısıyla bağlantılı 23 yaşında bir erkeği gözaltına aldı.

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda seferler askıya alındı. 

Saldırının 23 yaşındaki Selman Abadi tarafından gerçekleştirildiği öğrenilirken, Başbakanlık binasındaki bayraklar yarıya indirildi.

Seçim kampanyaları askıya alındı

Başbakanı Theresa May, yaptığı açıklamada, “Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz” dedi. Başbakanlık kaynakları, May’in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu. 

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Öte yandan terör örgütü DEAŞ, Arena konser salonunda gerçekleştirilen terör saldırısını üstlendi. DEAŞ’a ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, “bir eylemcinin birden fazla bomba kullandığı” iddia edildi. 

ABD’den kafa karıştıran açıklama

Bu arada ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Dan Coats, Manchester kentindeki saldırının DEAŞ tarafından yapılıp yapılmadığı konusunda henüz kesin bir sonuca varamadıklarını bildirdi. Coats, “DEAŞ görünen bütün saldırıları üstleniyor. Biz henüz İngiltere saldırısı ve DEAŞ arasındaki bağlantıyı kuramadık” dedi.

‘Herkes birbirinin üstünden geçti’

Bir görgü tanığı yaşadıkları dehşeti şu sözlerle anlattı: “Şok ediciydi. Çok büyük bir patlama sesi duydum ve herkes çığlık çığlığa ağlayarak koşuşturmaya başladı. Herkes birbirinin üstünden geçerek çıkmaya çalışıyordu.  Şaşkındım, ne olduğunu anlamıyordum. Herkes hızla konuşuyordu, üstümüze basılıyordu.”

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23