• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Komünist Çin yönetimi Doğu Türkistan'da Müslümanları hedef almaya devam ediyor!

Yeniakit Publisher
2016-05-05 18:02:00 -
Komünist Çin yönetimi Doğu Türkistan'da Müslümanları hedef almaya devam ediyor!

Yarım asırda 30 milyonu aşkın Müslümanın katledildiği ve mevcut durumda 300.000’i aşkın Müslümanın ise hapsedildiği Doğu Türkistan’da Çin bu sefer Dini filim izleyen Müslümanları tutukladı.

Bölgeden gelen en son haberlere göre  İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın Aksu ilinde ikamet etmekte olan bir aileden 5 kişiyi  ”Hicret içerikli dini  filmi izleme suçundan” dolayı tutukladı.

Ailenin reisi Ali Yasin’e  çıkarıldığı  düzmece mahkemede ”Hicret içerikli dini  filmi izleme suçundan”  7 yıl hapis cezası verilirken , Ali Yasin’in kız kardeşleri  Ruşen ve Ayşegül Yasin’e  eşleri ile beraber  aynı suçlamadan benzer hapiz cezaları verildi

Çin’in tutukladığı Yasin ailesinin ilk olarak 29 Şubat 2016 ‘da  evlerinde film izlerken Çin polisi tarafından gözlaltına alındığı, 3 ay boyuncu tutuklu yargılandıktan sonra çıkarıldıkları düzmece mahkemede hapis cezasına çarptırıldığı ise gelen haberler arasında .

Günümüzde   işkencesi ile ün salmış Çin zindanlarında bulunan  300 bini aşkın DoğuTürkistanlı Müslümanın nelere  yaşadıklarının daha iyi anlaşılması için  bazı noktalara değinmek isteriz.

Ekeseriyeti dini faaliyetlerde bulunma suçlaması ile tutuklanan  Doğu Türkistanlı müslümanlar hakkında ilk olarak bilinmesi gereken, çoğunluğunun tutukluluk süresinin  birkaç yıl ile sınırlı olmadığı ve 20 seneyi aşkın veya müebbet olduğudur, hapishaneden çıktığın gün kendi ailesinin dahi tanımakta zorluk çektiği gerçeğidir .
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşgalci Çin’in  tek kişilik hücrelerde tuttuğu , ve hapishaneden çıkana dek hiç bir yakını ile görüşmesine izin vermediği  Doğu Türkistanlı mahkumlar  bir ömrü bu koşullarda geçirmek zorunda kalıyor .Hayalini dahi kuramıyacağmız  ve yazmaya haya ettiğimiz  ağır işkencelerin  uygulandığı Çin zindanlarında , birçok Doğu Türkistanlı Müslüman can veriyor.

Ağır işkenceler etmeklede yetinmeyen İşgalci Çin tutukladığı Doğu Türkistan’lı birçok müslümanı ekonomik çıkarı için kullanıp organlarını çıkararak , kendi vatandaşlarına satıyor .

Tüm bunlarlada yetinmeyen Çin, nadirende olsa  serbest bıraktığı Doğu Türkistan’lı müslümanlara Aids gibi bulaşıcı ve ölümcül hastalıkları aşılayarak, Doğu Türkistan’lı müslümanların arasında ölümcül hastalıkları yaymak içinde uğraş veriyor

Kaynak:DoğuTürkistanBülteniHaberAjansı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23