• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kombassan Rulmanla Uzakdoğu'ya açılıyor

Yeniakit Publisher
2015-07-07 17:06:00 -
Kombassan Rulmanla Uzakdoğu'ya açılıyor

Üç ayrı ülkede toplam 450 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyor.

Yaklaşık 2200 çalışanı ile Romanya, Macaristan ve Düzce’nin Cumayeri ilçesinde üretim yapan Kombassan Rulman Grubu, 2016 yılı içinde Hindistan’daki URB-India fabrikasını devreye almayı hedefliyor.



Avrupa’nın en büyük rulman fabrikalarından biri olan ve URB markası ile üretim yapan S.C. RULMENTİ S.A 2000 yılında özelleştirme ile Kombassan Holding’e geçmesinden bu yana hızlı bir değişimle kalite alanında önemli bir aşama kaydetti. Hızlı bir yükselişle birinci sınıf rulman üreticileri arasında kendisine yer bulan S.C. RULMENTİ S.A, uluslararası rulman üreticileri arasında gelişimine devam ediyor.



ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILIYOR

Yaklaşık 2200 çalışanı, 450.000 metrekare kapalı üretim alanı ve 10.000 çeşit rulman üretimi yapan grubun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, araştırma geliştirme faaliyetlerinde TÜBİTAK ve üniversiteler ile işbirliği yapılması konusuna önem verdiklerini belirterek, yapılan Tübitak Teydep projeleri ile rulmanda birçok yeniliğe imza atıldığının altını çizdi. TÜBİTAK ile üniversite işbirliği ve ART teknik bölümünün çalışmaları neticesinde konik makaralı rulmanlarda özel iç tasarım ile rulman ömrünün % 30 oranına kadar artırıldığını vurgulayan Şahin, “Romanya’da üniversite sanayi işbirliği neticesinde master ve doktora eğitimi gören öğrencilere de burs verilerek mezuniyetleri sonrasında donanımlı olarak işe başlamaları sağlanmakta, tez konuları da rulman olmaktadır. Bunun yanında ömür testlerinde yeni tasarım ürünlerin gelişmiş analiz yöntemleri ile simülasyonları yapılarak problem olup olmadığı da görülebilmektedir. Bu tez çalışmaları sonucunda ayrıca üretim artırıcı, maliyet düşürücü sonuçlar da elde edilmektedir” dedi.



RULMAN PİYASASI BÜYÜYECEK

Üretiminin %80’ini, 85’in üzerinde ülkeye ihraç eden rulman grubunun üretimi olan petrol rulmanlarının dünyanın dört bir yanındaki rafineri ve sondaj ekipmanlarında kullanıldığını söyleyen Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, çelik sanayi grubuna da ciddi miktarlarda rulman satışı yaptığını belirterek şunları söyledi: “Yapılan araştırmalara göre önümüzdeki 7 yıl boyunca Dünya rulman pazarının büyüyeceği ortaya çıkmaktadır. Bu büyüme Uzak Doğu ve Asya Pasifik ülkelerinde daha yüksek olacaktır. Bu yüzden Hindistan’daki URB-India fabrikasını önümüzdeki yıl devreye almayı planlıyoruz” dedi.



YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Rulman üretimi yüksek teknoloji gerektirdiğinden ve uluslararası rekabet şartları nedeniyle, sürekli iyileştirme ve maliyet düşürme konularında yatırım yaptıklarının altını çizen Şahin, rulmana yıllık 10 milyon dolar civarında yatırım yaptıklarını ve 1000-1200 mm çapında büyük rulmanların yanı sıra, bilyalı rulmanlarda ise enerji tasarruflu rulmanların üretimi konusunda çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23