• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Komandoların kış tatbikatı nefesleri kesti

Yeniakit Publisher
2015-01-27 11:59:00 -
Komandoların kış tatbikatı nefesleri kesti

"Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitimi”ne katılan komandolar, performanslarıyla göz doldurdu.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığınca icra edilen 5 günlük “Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitimi”ne katılan komandolar, performanslarıyla göz doldurdu.

Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle Mücadele’deki başarıları dolayısıyla iki kez “Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası” ile ödüllendirilen Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında yapılan uygulamalı eğitimi, AA muhabirleri 5 gün boyunca izledi.

Zorlu kış şartlarında çalışmalara aralıksız devam eden komandolar, Türk milletine aidiyet duygusunun timsali "Komando Andı"nı söyleyerek eğitime başlıyor.

Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası ve Köroğlu Dağları'nda icra edilen eğitimin ilk aşamasına katılan komandolar, 50 santimetreyi bulan kar ve sıfırın altında 10 derece sıcaklıkta Eskimolar tarafından ısınmak ve barınmak amacıyla sıkıştırılmış kardan inşa edilen iglularla ilk yardım ve muhabere merkezi yaptı.

Komandolar, kardan evlerde mum yardımıyla ısındı ve dinlendi. Ayaklarındaki özel yapım "kar hedikleri" yardımıyla yürüyen komandolar, silah ve teçhizatlarını kış şartlarına uygun kamufle etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğitim kapsamında, senaryo gereğince rahatsızlanan askere ilk müdahale, ilk yardım merkezinde sağlık personeli tarafından yapıldı.

Komandoların “Ateş Altında Sızma Parkuru Eğitimi” kapsamında ağır makineli tüfek ateşi eşliğinde patlayıcı dolu arazide yaptığı zorlu eğitim nefes kesti. Komandolar, zorlu koşullarda hayata geçirilen eğitimi başarıyla tamamladı.

Köroğlu Dağları’nda arazi taraması yapan komando timleri, bölgedeki ormanlık alanda tespit ettikleri el yapımı patlayıcıyı başarılı şekilde etkisiz hale getirdi.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, "Herkesin gücünün bittiği yerde komandonun gücü başlar. Her türlü silah ve donatımla operasyon yapabilecek imkan ve kabiliyetteyiz" dedi.

(AA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23