• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kokudan kapı ve pencerelerini açamıyorlar

Yeniakit Publisher
2017-03-27 15:05:00 -
Kokudan kapı ve pencerelerini açamıyorlar

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar kanalizasyon sistemi olmadığı için salgın hastalık riskiyle karşı karşıya.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar kanalizasyon sistemi olmadığı için salgın hastalık riskiyle karşı karşıya.

Merkez Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 5 yıldır kanalizasyon sistemi olmadığı için lağım suları arasında yaşam mücadelesi veriyor. Ekmek yaptıkları yerde de bulunan su nedeniyle çocuklarını sürekli hastaneye götürdüklerini, yaz aylarında mahallenin yaşanmaz hale geldiğini belirten vatandaşlar, kapı ve pencerelerini sürekli kapalı tutuyor. Hayvanlarının bu sudan içtiğini ve çocukların sürekli suyla oynadığını ifade eden vatandaşlar, salgın hastalıktan korkuyor. Ektikleri ürünlere bile lağım sularının bulaştığını dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

"Çocukları ayda bir hastaneye götürüyoruz"

Mahallenin yol ve kanalizasyonun olmadığını anlatan Cihan Aktaş, "Çocuklarımız perişan. Her yer çamur. Kokudan, hastalıktan çocukları ayda bir hastaneye götürüyoruz. Bu pis sularla oynuyorlar, çıplak ayakla geziyorlar. Biz gördüğümüz zaman uyarıyoruz ama sürekli çocukların başında olamıyoruz. Tavuklarımız, ineklerimiz bu sudan içiyorlar. Onların yumurtasından, sütünden, ektiğimiz domatesten, biberden hastalık kapmalarından korkuyoruz. Yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz" dedi.

"Kapı ve pencerelerimizi sürekli kapalı tutuyoruz"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kokudan dolayı kapı ve pencerelerini sürekli kapalı tuttuklarını kaydeden ev hanımı Esma Tosun, "Çocuklarımız buralarda oynuyor. Hayvanlarımız burada. Kanalizasyon ve yollarımızı yaparlarsa yetkililere şükrederiz" diye konuştu.

"Yaz aylarında Çelikevler'de yaşanmıyor"

Tamirci Ağa Tosun da çocukların akşama kadar suyun içinde olduğunu kaydederek, Çelikevler'in yaşanmaz bir hal aldığını söyledi.

Mahallenin sinek ve sivrisineklerle dolu olduğunu aktaran ev hanımı Ergül Kaplan, "Buraya geldiğimizden beri hep doktora gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23