• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koç’lara protesto

Yeniakit Publisher
2015-03-02 08:31:00 - 2015-03-02 07:48:17
Koç’lara protesto

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası’na mensup çok sayıda vatandaş, Koç Holding’e bağlı Divan Pastanelerinde çok zor şartlar altında çalışan ve anayasal hakkını kullanarak sendikalaşmaya giden 52 işçinin tazminatsız bir şekilde işten atılmasını protesto etti.

Koç Holding’e bağlı Divan Pastanelerinde çok zor şartlar altında çalışan ve anayasal hakkını kullanarak sendikalaşmaya giden 52 işçinin tazminatsız bir şekilde işten atılması protesto edildi. Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası’na (Gıda-İş) mensup çok sayıda vatandaş, dün saat 13.00’da Taksim’de bulunan Divan Otel önünde toplanarak Koç ailesini protesto etti. Gıda-İş tarafından yapılan basın açıklamasında, Ali Koç’un geçtiğimiz günlerde yaptığı “Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim” şeklindeki açıklamalara sert tepki gösterilerek, “İşsizlik ve yoksulluğun giderek arttığını, işçi ücretlerinin çok düşük olduğunu, memleketin gidişatının kötü olduğunu ve iki çocuğunun geleceğinden endişe duyduğunu belirten Ali Koç, bir de memlekette ahlak krizi yaşandığından bahsediyor. Krizleri fırsata çevirmekle ün yapmış Koç ailesi, 52 işçisi fabrika önünde işe geri alınmayı beklerken bu açıklamayla olup biteni gizleyebileceğini, bu işten yine kârla çıkabileceğini düşünüyorsa yanılmaktadır” denildi.

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası Divan Otel önünde yaptığı basın açıklamasında, Koç Holding bünyesinde faaliyet sürdüren Divan Turizm İşletmeleri A.Ş Çekmeköy’de kurulu fabrikasında çalışan on iki işçinin 12 gün önce işten atıldığı belirtilerek, “İşçi arkadaşlarımız sadece anayasal haklarını kullandıkları için işlerine son verildi. Yıllarını bu fabrikaya vermiş işçi arkadaşlarının işe geri dönmesini isteyen işçilerimiz, üç gün boyunca işten atılan arkadaşlarının işe geri alınması için dayanışma göstermiş, Divan yönetiminin bu haklı taleplere cevabı ise yine işçi kıyımı oldu. 40 üyemiz daha öncekiler gibi tazminatsız bir şekilde işlerine son verildi” denildi. Divan’da çalışan 15-20 yıllık işçilerin açlık sınırında maaşla çalıştığının ve geçinebilmek için zorunlu olarak fazla mesailere kaldıklarının da belirtildiği açıklamada, “Öyle ki çocuğunu emzirmek zorunda olduğunu söyleyen kadın işçilerimiz bile işten çıkarılma tehdidi ile fazla mesaiye bırakılıyor. Engelli çalışanlar da Divan yönetiminin uygulamalarından nasibini alıyor ve çalışmamaları gereken zor işlerde çalıştırılıyor” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, “Ali Koç’un sözleri herkesten çok 12 gündür fabrika önünde çocuklarının geleceği ve insanca çalışma koşulları için direnişte olan Divan işçilerinde şok etkisi yapmıştır. Krizleri fırsata çevirmekle ün yapmış Koç ailesi, 52 işçisi fabrika önünde işe geri alınmayı beklerken bu açıklamayla olup biteni gizleyebileceğini, bu işten yine kârla çıkabileceğini düşünüyorsa yanılmaktadır.” denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23