• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koca bir şehrin otogar sorunu çözülemedi!

Yeniakit Publisher
2016-02-12 09:26:00 -
Koca bir şehrin otogar sorunu çözülemedi!

Mersin'deki otogar sorunu bir türlü çözülemeyince esnaf ve vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi..

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Burhanettin Kocamaz’a bir gömlek fazla geldiğini ifade eden AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, “Tarsus’taki 20 yıllık deneyimiyle Burhanettin Kocamaz belki iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Mersin, Tarsus’a göre çok daha büyük bir yerleşim alanı. Burhanettin Kocamaz’a sanırım Mersin bir gömlek büyük geldi” dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, otogar sorunu, Tulumba Battı-Çıktı Projesi, Uluslar arası Çukurova Havaalanı ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞIN VE ESNAFIN OTOGAR MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR

Mersin’in kanayan yarası haline ve bir türlü çözülemeyen otogar sorunu hakkında da konuşan Taşpınar, “Otogarın tahliye işlemi 24 Mart’a ertelendi. Otogarla ilgili en çok mağdur olan kesim vatandaşlardır. Sayın Kocamaz’ın ‘Meclis sorumluluk alsaydı bu sorun buraya kadar gelmezdi’ şeklindeki açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Bu tamamen bir savunma mekanizmasıdır. Sorun ilk olarak ortaya çıktığın da meclis üyesi arkadaşlarımız, konuyla ilgili bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonda da her partiden üye bulunmasını teklif ettiler ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz gerek yok diyerek bu teklifi reddetti. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki hem vatandaş hem esnaf hem de işletme ihalesini alan firma mağdur durumda. Yargıdan başka hiç kimsenin çözemeyeceği bir noktaya geldi otogar sorunu. Çünkü bu sorun Mersin halkını çileden çıkartacak noktaya geldi. Bakın 2 ay sonra Sayın Kocamaz’ın ikinci senesi olacak ve ben de bu iki yılı değerlendireceğim. Bizde Sayın Kocamaz’ın vaatlerinin olduğu kitap duruyor. Bu kitapçığa bakıp değerlendirmelerimizi yapacağız. Mersin’de sorumlu muhalefet yapıyoruz. Hiçbir zamanda Sayın Başkanımıza hakaret edecek açıklamalarda bulunmadık” dedi.

TULUMBA PROJESİ AMATÖRLÜKTÜ

Kocamaz’ın tulumba battı-çıktı projesiyle ilgili olarak ‘Eşgüdüm bir şekilde birlikte çalışacağımız kurumlar bizim gecikmemize neden oldular’ şeklindeki sözlerini de eleştiren AK Parti İl Başkanı Taşpınar, “Tarsus’taki 20 yıllık deneyimiyle Burhanettin Kocamaz belki iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Mersin, Tarsus’a göre çok daha büyük bir yerleşim alanı. Burhanettin Kocamaz’a sanırım Mersin bir gömlek büyük geldi. Tulumbada el yordamıyla gidiliyor. Tulumba ile ilgili siz önceden planlamalarınızı düzgün yapmazsanız, nereleri kazacağınızı ve kazdığınız yerle ilgili Telekom, Doğalgaz ve TEDAŞ’ın, hattı var mı? gibi konularda fikir sahibi olmazsınız oraya saplanıp kalırsınız. Ancak yine de bu Sayın Kocamaz’a ve ekibi için yapılacak diğer projeler için tecrübe oldu. Tamamen plansız ve programsız bu işe giremezler artık. Bundan sonraki projelerde bu tecrübelerini mutlaka kullanacaklardır. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ankara ve Antalya’da 2-3 ayda yapılan battı-çıktılar var. Antalya’da 6 ayda 6 tane üst geçit yapıldı. Plansız, programsız ve tamamen amatör bir zihniyetle yola çıktıktan sonra burada elektrik mi çıktı diye şaşırmayacaksınız. O kazmayı vurmadan önce oradan neyin çıkacağı ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız ki bu işi kısa sürede bitirebilesiniz” diye konuştu.

TÜRKİYE AYAKLARI YERE SAĞLAM BASAN BİR ÜLKE

Terörün olduğu yerde ekonomi mutlaka olumsuz etkileniyor. Bunun yanında bölge halkı da olumsuz etkileniyor ancak evini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza devlet sahip çıkıyor ve oralar yeniden inşa edilene kadar da barınma masraflarını devlet karşılayacak. Türkiye artık eski Türkiye değil. Turizmcilerin de rahat olması lazım. Türkiye artık ayakları yere sağlam basan bir ülke. Eskiden Amerika ya da Avrupa hapşırsa bir hasta olurduk. Ama bugün bakıyorsunuz dünya kriz içerisindeyken hamdolsun biz ülke olarak ateş çemberinin olduğu bölgede dimdik ayaktayız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23