• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koç, emek hırsızı

Yeniakit Publisher
2015-02-27 09:05:00 - 2015-02-27 09:41:22
Koç, emek hırsızı

Koç Holding’e bağlı Divan Pastanelerinde çok zor şartlar altında çalışan ve anayasal hakkını kullanarak sendikalaşmaya giden 53 işçinin tazminatsız bir şekilde işten atıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’un, “Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak, çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum” demesi, “yüzsüzlük” yorumlarına sebeb oldu.

8 milyar doların üzerinde serveti olan Koç Holding’in işçilerine zulmettiği ortaya çıktı. Koç Holding’e bağlı Divan Pastanelerinde çok zor şartlar altında çalışan ve anayasal hakkını kullanarak sendikalaşmaya giden 53 işçinin tazminatsız bir şekilde işten atıldığı ortaya çıktı.

53 İŞÇİ TAZMİNATSIZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILMIŞ

Koç Holding’in Çekmeköy Taşdelen’deki merkez fabrikasındaki Divan Pastanesi İmalathanesinde çalışan işçiler çok zor şartlar altında çalışıyor. 2015 yılındaki zam ayıyla birlikte maaşlarının düzeleceğini ve sosyal haklarının da kendilerine verileceğini düşünen işçiler, durumları hakkında herhangi bir gelişme olmayınca anayasal haklarını kullanarak, sendikalaşma yoluna gitti. Divan Pastaneleri yönetimi ise sendikalaşma yoluna giden 53 işçiyi tazminatsız bir şekilde geçtiğimiz hafta işten attı. İşçiler ise imalathanenin karşısında çadır kurarak, eyleme başladı.

AKTAŞ: EVİME EKMEK GÖTÜREMEYECEK DURUMDAYIM

Divan Pastanesinde pastacı olarak çalışan Adem Aktaş (26) konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaklaşık 3,5 senedir pastanede çalıştığını, evli ve 7 aylık bir kızı olduğunu söyledi. Aktaş; “Piyasa şartlarına göre maaşım düşüktür. 1300 TL maaş alıyorum. Evime ekmek götüremeyecek durumdayım. Koç yetkililerine bu durumu defalarca bildirmemize rağmen bir çözüm bulamadılar. Bizde anayasal hakkımız olan sendikalaşma yoluna gittik. Gıda İş ile anlaştık. Bu durumu öğrenmeleri üzerine benimle beraber 53 kişiyi tazminatsız bir şekilde işten attılar” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KOÇ, EMEĞİMİZİ ÇALIYOR

Divan Pastanesinde çok zor şartlar altında çalıştıklarını ifade eden Aktaş, “06.00’da işbaşı yapıyoruz. 20.00’e kadar bizi çalıştırıyorlar ama fazla mesainin parasını vermiyorlar. Hiçbir sosyal hakkımızı vermiyorlar. Koç Grubu emek hırsızlığı yapıyor. Emeğimizi çalıyor. Biz hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

DİVAN: ŞU ANDA YAPILACAK BİR ŞEY YOK

Divan Pastanesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak Akit’e yaptıkları açıklamada, işçilerin işten çıkarıldığını kabul etti. İşçilerle ilgili şu anda yapılacak bir şey olmadığını ifade eden yetkili, ilerleyen günlerde herhangi bir açıklama yapıldığında haber vereceklerini belirtti.

İŞTEN ATTIĞINIZ BU İŞÇİLERİN ÇOCUKLARININ GELECEĞİ NE OLACAK, ALİ KOÇ?

“Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum” diyen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’un, 53 işçiyi tazminatsız bir şekilde işten çıkarması, “Kendi çocuklarının geleceğinden endişeli ama işçilerinin çocuklarının geleceğinden endişeli değil. İşten kovacak kadar yüzsüz” yorumlarına sebeb oldu.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23