• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KOBi’lere küresel misyon

Yeniakit Publisher
2015-01-28 08:05:00 - 2015-01-27 23:23:12
KOBi’lere küresel misyon

Babacan, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı toplantılarında 3 “İ” olarak belirlenen kapsayıcılık, uygulama ve yatırımlar konusunda merkeze KOBİ’lerin konulmasına ağırlık verileceğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığında yürütülen çalışmalarda KOBİ’lere ağırlık verileceğini belirterek, “Dünyada ilk defa KOBİ’ler için küresel bir ses oluşacak” dedi.

İLKLER YAŞANACAK

Babacan, G20 üyesi ve G20’ye davetli ülkelerin büyükelçileri ile uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, G20 kapsamında bakanlar ve merkez bankası başkanları düzeyindeki ilk toplantının 2 hafta sonra İstanbul’da yapılacağını, bunu diğer birçok toplantının takip edeceğini söyledi.

Ali Babacan, 15-16 Kasım’da Antalya’da Liderler Zirvesi düzenleneceğini ifade ederek, “Bu sene ilk defa sadece bakanlar ve merkez bankası başkanları düzeyinde değil de çalışma ve ticaret bakanları düzeyinde de toplantılar yapacağız. Bunlara ek olarak, enerji bakanları (ilk kez) ile tarım ve gıda bakanları için de toplantılarımız olacak” diye konuştu.
Babacan, Türkiye’nin dönem başkanlığında turizm bakanlarını toplayacağını, bunun da büyük ihtimalle eylül ayında gerçekleşeceğini ifade etti.

İLKLER YAŞANACAK

Türkiye’nin dönem başkanlığı için önceliklerini İngilizce 3 “i” olarak belirlediklerini kaydeden Babacan, “İlk ‘i’ (inclusiveness) kapsayıcılık, ikinci ‘i’ (implementation) uygulama ve üçüncü ‘i’ (investments) yani yatırımlar” diye konuştu. Babacan, bu 3 önceliği detaylandırarak, kapsayıcılığın ulusal ve uluslararası olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Ulusal kapsayıcılığın en önemli maddelerinden birinin kapsayıcı büyümeyi sağlamak olduğunu belirten Babacan, şunları kaydetti:

KOBİ’LERE AĞIRLIK

“Ulusal kapsayıcılık altında, KOBİ’lere ağırlık vereceğiz. İstihdam KOBİ’ler aracılığıyla oluşuyor. KOBİ konseptine, tüm gündem maddelerinde yer vereceğiz. Örneğin finansal düzenleme söz konusuysa, KOBİ’leri yeterince hesaba katıyor muyuz? KOBİ’lerin uluslararası ticaret söz konusu olduğunda ihtiyaçlarıyla ilgileniyor muyuz? KOBİ’ler için ayrıca Uluslararası Ticaret Odası ile görüştük ve Dünya KOBİ Meclisi ya da Dünya KOBİ İşbirliği gibi bir isim altında platform kurmak istedik. Bu da şu anlama geliyor; dünyada ilk defa KOBİ’ler için küresel bir ses oluşacak. Bu yapıya ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor ve bu sene içinde kurulacak. Sadece bizim G20 başkanlığımız için değil, kalıcı bir platform olacak.”

Babacan, kapsayıcılık başlığı altında düşük gelirli gelişmekte olan ülkeleri de inceleyeceklerini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23