• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kobani'de IŞİD atağa geçti

Yeniakit Publisher
2014-10-31 22:40:00 -
Kobani'de IŞİD atağa geçti

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre, IŞİD'in saldırıları yoğunlaştı. Peşmerge güçlerinin geçişinin beklendiği kentte çatışmalar öğle saatlerinde şiddetlendi.

47 gün önce Telabyad ile Carablus'tan yola çıkan ve güzergahındaki yüzlerce köyü ele geçirip binlerce Suriyeli'nin sınırı aşarak Türkiye'ye sığınmasına neden olan IŞİD militanlarının Kobani'de YPG güçleri ile çatışması sürüyor. Birkaç gündür aralıklarla çatışmaların olduğu Kobani'de, dün akşam başlayan hareketlilik bugün de devam etti.

2 gün önce sınırı geçerek YPG ile birlikte IŞİD'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarının da yer aldığı çatışmaların adresi olan Kobani'de, sabah saatlerinden itibaren sık sık keskin nişancıların ateş ettiği de duyuldu.

Kobani'deki yüksek binalara konuşlanan IŞİD mensubu keskin nişancıların, uzun menzilli suikast silahı kanas ile ateş açması dikkat çekerken; YPG ve ÖSO güçleri ise sık sık doçkalar ile karşılık veriyor.

IŞİD PYD'NİN NEFESİNİ KESECEK BÖLGEYİ VURDU

Bu arada IŞİD militanlarının YPG'nin dış dünyayla bağlantısını kesmek için ele geçirmeyi hedeflediği Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki bölgeyi önceki günlerde olduğu gibi yine havan mermileri ile ateş altına aldı. Sık sık Kobani'nin doğu ve güneyinden sınır kapısının bulunduğu bölgeye atılan havan mermilerinden 2'si ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü.
 

ALEVLER TÜRKİYE'DEN GÖRÜLDÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları bugün de IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanını sürdürdü.

Saat 12.00 sıralarında Kobani semalarında sesi duyulan savaş uçağı kısa süre sonra ilçe merkezindeki bir noktayı bombaladı. Büyük gürültüye yol açan patlamanın ardından oluşan alev topu ile yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.
 

PEŞMERGENİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Bu arada karayoluyla Suruç'a gelen peşmergenin bekleyişi bugün de devam etti. Dün sınırı geçerek Kobani'ye giden 10 peşmerge komutanının burada PYD temsilcileri ile bir araya gelerek peşmergenin konumlanacağı bölgeler üzerine görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Peşmergenin sınırı geçmesinin ardından Kobani'de güvenli bölge olarak belirlenen kentin batısındaki 3 ayrı noktaya konumlanacağı ve burada YPG güçlerini eğitmesi konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Yapılan görüşme sonrası akşam saatlerinde yeniden Türkiye'ye dönen heyetin peşmergenin uygun zemin ve şartların oluşması ile Kobani'ye geçeceğini ifade edildi. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bilgi verilmedi. 150 civarında peşmerge geçmek istediği Kobani sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Çukobirlik'e ait binada bekleyişi sürürken, polis ve askerler de bu bina çevresindeki önlemini devam ettiriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23