• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Koalisyona en az ihtiyaç duyan parti, AK Parti'

Yeniakit Publisher
2015-07-01 23:49:00 - 2015-07-02 00:20:13
'Koalisyona en az ihtiyaç duyan parti, AK Parti'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde aralarında Gazetemiz Yazarı Serdar Arseven'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

YENİAKİT.COM.TR Meclis Başkanlığı seçiminde, ilkelerinden ve siyasi ahlaktan en küçük bir taviz vermeksizin adayları İsmet Yılmaz'ın arkasında dimdik durduklarını ve 258 AK Partili milletvekilinin tam desteğiyle AK Partili bir ismi Meclis Başkanlığı'na taşıdıklarını vurgulayan Davutoğlu, bu ilkeli tutumlarını koalisyon görüşmelerinde de sürdüreceklerini belirtti. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz bize bir görev yükledi. Bu görevin hakkını vermek için seçim sonuçlarının belli olduğu andan bu yana bütün gücümüzle çalışıyoruz. 3 komisyon kurduk; hukuk, ekonomi, siyasi müzakere komisyonu. Biz koalisyon çalışmalarında yöntem, yol haritası ve muhteva üzerinde duracağız. Bugüne kadar hiç bir partiyi dışlamadık. Ama görüyorsunuz, hem CHP hem de MHP sürekli olarak kırmızı çizgiler, dışlamalar... AK Parti'siz bir koalisyon olamayacağı ilk günden belliydi. Buna rağmen AK Parti karşıtlığı üzerinden uzlaşma kapılarını kapatmak için ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar. Biz AK Parti olarak koalisyona en az ihtiyaç duyan partiyiz. Milletimizin, ülkemizin menfaatlerini düşünerek bütün partileri muhattap aldık. Bu tavrımızı bundan sonra da sürdüreceğiz."

Davutoğlu, yeni hükümetin kurulmasını Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplatıları sonrasına bırakmayı düşünüp düşünmedikleri sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Bizim Meclis Başkanlığı seçim sürecinde de farklı yollara sapacağımızı iddia edenler oldu. Biz dürüst siyasetten, ilkeli siyasetten hiç ayrılmadan bu süreci tamamladık. Koalisyon çalışmaları da şeffaf, açık olacaktır. YAŞ toplantısı veya bir başka süreci göz önünde bulundurmadan samimi olarak görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim 276'yı tamamlamak için bazı milletvekillerini transfer edeceğimizi bile iddia edenler oldu. Bizim tarihimizde Güneş Motel skandalları yok, olamaz. Böyle şeylere asla izin vermeyiz, aklımızın ucundan bile geçirmeyiz."

Başbakan Davutoğlu, koalisyon protokolünün ilkeleri hakkındaki bir soruya da "Protokol şeffaf, net ve kısa bir metin şeklinde olmalı. Karşılıklı güven esasına dayalı bir koalisyonu kurmak için bütün samimiyetimizle gayret göstereceğiz" dedi. 

Kaynak: Yeniakit.com.tr
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23