• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu: Erbakan Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşıyor

Yeniakit Publisher
2016-02-29 08:31:00 -
KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu: Erbakan Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşıyor

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Necmettin Erbakan'ın, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarlarından biri olarak tarihe geçtiğini ve Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşadığını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Necmettin Erbakan'ın, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarlarından biri olarak tarihe geçtiğini ve Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşadığını ifade etti.

Erbakan Vakfı Kocaeli Şubesince Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Bir Dünya" konulu konferansta konuşan Erbakan, Necmettin Erbakan'ın yetiştirdiği Milli Görüşçüler olarak bu tür anma programlarını Türkiye'nin dört bir yanında yaptıklarını söyledi.

Erbakan ile iki ülkenin Başbakanı olarak çok anlamlı bir ekonomik iş birliği protokolünü imzalama bahtiyarlığına kavuştuğu için kendini çok mutlu hissettiğini belirten Eroğlu, Erbakan'ın, 'Dışa bağımlı ve yetersiz bir sanayileşmeyi asla kabul edemeyiz. Sanayileşme davamız, savaşımız işte bu noktada başlıyor. Onların füzeleri varsa, biz de onları atıldığı yere geri döndürecek teknolojiye sahip olmalıyız' dediğini anımsattı.

Kıbrıs'ta Annan planına karşı çıktıklarını belirten Derviş Eroğlu, ABD Büyükelçisinin kendisini ziyarete geldiğinde samimi itirafta bulunduğunu, "Biz Kıbrıs'ta Annan planına Türklerin 'evet' demesi için 30 milyon dolar harcadık" dediğini aktardı.

Kıbrıs'ta büyük yokluklar içinde mücadele verdiklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Fakat biz birbirimize inandık, birbirimize güvendik ve direndik. Öğrencilik yıllarımda, 'Türkler anavatandan gelecekler ama havadan mı gelecekler denizden mi gelecekler bilmiyorum' demiştim. O inançla mücadele ettik. Türkiye'nin bir gün geleceğine inanmamış olsaydık, mümkün değil mücadele edemezdik. Türk hükümetlerine, Türk halkına Kuzey Kıbrıslıların güveni sonsuz. Türkiye, KKTC'nin en büyük teminatıdır. Türkiye'nin anavatanımız olduğunu, Türkiyesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin olamayacağını siyasi hayata başlamadan önce de hep söyledim."

Fatih Erbakan

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan'da konuşmasında, "Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederek bir çağ kapatıp, yeni bir çağ açarak tarihe yeni bir yön vermesi gibi, rahmetli Erbakan Hocamız da insanların zihninde bir çağ kapatıp, yeni bir çağ açtı. İnsanların zihninde bir çığır açtı" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Erbakan Hocamız hayatı boyunca 3 temel dersi vererek aramızdan ayrıldı" diyen Fatih Erbakan, bunlardan birincisinin "İslamsız saadet olmaz" dersi olduğunu belirterek, "Ne diyordu Erbakan Hocamız, 'Bir insan ne kadar büyük güce sahip olursa olsun, ne kadar ilimde fende ilerlemiş olursa olsun, ne kadar üstün zekaya ve hafızaya sahip olursa olsun, insanlığa ihtiyaç duyduğu saadeti ve selameti sağlayamaz. Nasıl sağlayamaz. Eğer İslam'dan nasibini almamışsa sağlayamaz.' İkincisi 'cihadsız İslam olmaz' dersiydi. İslam dini, cihad dinidir. Namaz dinin direğiyse, cihad dinin zirvesidir. Üçüncü verdiği temel ders, 'dünya siyonizmini tanımayan bir kimse, İslam'ı tam manasıyla kavrayamaz' dersidir" şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını konu edinen sinevizyon gösterisinin yapıldığı programda ayrıca Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dua edildi. 

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23