• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kız öğrenciler İmam Hatip istiyor

Yeniakit Publisher
2014-07-24 22:48:00 -
Kız öğrenciler İmam Hatip istiyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Kız imam hatiplere büyük talep var. Bin 355 imam hatip ortaokulu henüz mezun vermedi. 2 sene sonra bu okullar mezun verdiğinde talep daha da artacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Başkent Öğretmenevi’nde, eğitim muhabirlerine verdiği iftarda, gündeme ilişkin soruları cevapladı. 70’i aşkın lise türünün 7’ye indirildiğini vurgulayan Avcı, okulların imam hatibe dönüştürüldüğü algısının oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Bugün itibariyle 936 Anadolu İmam Hatip Lisesi, bin 355 imam hatip ortaokulu var. Kız imam hatiplere büyük talep var. Bin 355 imam hatip ortaokulu henüz mezun vermedi. 2 sene sonra bu okullar mezun verdiğinde talep daha da artacak” dedi.

Avcı, lise son sınıf öğrencilerine sınav hakkı verilmesine ilişkin de “Bir sınav hakkı vereceğiz. Devamsızlıktan kalanların devamsızlığının dikkate alınmayacağı bir düzenleme yapacağız” dedi.

Merkezi sınav sonrası meslek liselerini tercih edecek öğrencilerin alanlarını, 10. sınıfta belirleyeceklerinin hatırlatılması üzerine Bakan Avcı, bunun lise türlerinin azaltılmasına ilişkin çalışma çerçevesinde yapıldığını dile getirdi. 70’i aşkın lise türünün 7’ye indirildiğini belirten Avcı, meslek liselerinde 9. sınıfta derslerin ortak olduğunu hatırlattı. Avcı, 10. sınıftan sonra çocukların eğilimin daha da netleştiğini belirtti. Sadece meslek liselerinde değil diğer okullarda da derslerin aynı olduğunu ifade eden Avcı, okullarda hangi programlarının yer aldığına ilişkin bilginin bakanlığıninternet sitesinde yer aldığını söyledi.

713 BİN İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ VAR

Okulların imam hatibe dönüştürüldüğü algısının oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Bugün itibariyle Türkiye genelinde 936 Anadolu İmam Hatip Lisesi, bin 355 imam hatip ortaokulu var. Toplam öğrenci sayımız ortaokul artı lise 713 bin 884. Anadolu Öğretmen Liselerini biliyorsunuz kapattık. Bunları ya Anadolu Lisesi, ya fen lisesi, ya sosyal bilimler ya da Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. Şimdi bunlarla ilgili çok fazla spekülasyon yapıldığı için sanki kapatılan tüm Anadolu Öğretmen Liseleri imam hatip lisesi oluyormuş gibi bir algı oluştu. Türkiye genelinde 298 Anadolu Öğretmen Lisesi vardı. Bunlardan 5’i Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. Kız imam hatiplere büyük talep var. Toplam 107 Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz var. Bunların 22 tanesi bu sene açıldı.” Meclis’e, Kız Anadolu İmam Hatip Liselerinin çoğaltılması ile ilgili talepler iletildiğini aktaran Avcı, Ankara’da ciddi bir kız imam hatip lisesi talebi olduğunu kaydetti. Bin 355 imam hatip ortaokulunun henüz mezun vermediğine dikkati çeken Avcı, 2 sene sonra bu okullar mezun verdiğinde talebin daha çok artacağını vurguladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23